Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Generalul Daniel Petrescu anunță că Armata română ar putea ridica un nou spital de campanie
03 apr, 22:04
General-locotenent Daniel Petrescu (Șeful Statului Major al Apărării) a vorbit despre acțiunile viitoare ale Armatei române în contextul epidemiei de COVID-19.

Într-o intervenție video la postul de televiziune Antena 3, generalul Daniel Petrescu a anunțat că acțiunile în care e angajată Armata României în combaterea noului coronavirus vor continua.

Șeful Statului Major al Apărării a precizat, de asemenea, că Armata va încerca să operaționalizeze un nou spital de campanie în viitorul apropiat.

„În general ne vom continua misiunile pe aceleași coordonate. Vom continua să sprijinim la cerere Ministerul Afacerilor Interne în acțiunile de securizare atât a unor obiective sau zone, vom prelua de la Jandarmerie securitatea unor obiective importante astfel încât jandarmii să poată fi folosiți mai mult în acțiunile de ordine publică.

În cursul săptămânii viitoare vom mai avea zboruri de transport aerian strategic cu materiale de protecție iar în cursul zilei de mâine o echipă medicală de la Spitalul Militar din Cluj se va deplasa la Suceava, vor fi 20 de medici și personal auxiliar care vor sprijini în continuare acțiunile pe care le desfășurăm acolo. Vom continua și acțiunile de decontaminare pe care le desfășurăm în zonă (...) și vom încerca să operaționalizăm încă un spital de campanie în viitorul apropiat”, a preizat generalul Daniel Petrescu.

Totodată, șeful Statului Major al Apărării a precizat că în cursul zilei de luni spitalul de campanie de la Ana Aslan din Otopeni va deveni operațional, în timp ce spitalul mobil ridicat în Constanța va deveni și el operațional în cursul săptămânii viitoare.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'