Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
18 ian, 20:54
În cadrul unui interviu acordat publicației germane Spiegel, fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Shroeder, a declarat că reunificarea Crimeii cu Rusia reprezintă o reacție la extinderea NATO spre Est.

Acesta a remarcat faptul că, în cazul în care Ucraina ar fi intrat în NATO, baza navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră de la Sevastopol ar fi rămas pe teritoriul Alianței.

Shroeder consideră că Rusia a înțeles pericolul deplin al aderării Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică. Iar, probabilitatea unei astfel de evoluții a evenimentelor a fost destul de mare.

În opinia lui Shroeder, aderarea statelor est-europene la NATO a fost un proces legitim și natural. Însă, ulterior, la presiunea SUA, s-a decis să se meargă dincolo de acesta, începând discuțiile de aderare cu Ucraina și Georgia. Fostul cancelar a remarcat faptul că acest demers făcea parte dintr-o strategie de a înconjura Rusia, care, în acel moment, încerca să mențină relații deschise și de prietenie atât cu Europa, cât și cu NATO.

Și, deși Shroeder recunoa;te că intrarea Crimeii în compunerea Federației Ruse este contrară normelor dreptului internațional, acesta consideră că Rusia a avut motive întemeiate pentru un astfel de pas.

Fostul cancelar al Germaniei nu este adeptul sancțiunilor împotriva Rusiei, fiind convins că niciun președinte rus nu ar mai da Crimeea înapoi Ucrainei.

Trebuie precizat faptul că, în prezent, activitatea lui Gerhard Shroeder este strâns legată de interesele economice ale Rusiei în Europa, fiind președintele Consiliului de Administrație al Rosneft și președintele comitetului acționarilor Nord Stream AG.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro