Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania a arestat un cetățean acuzat de exporturi ilegale către companii de armament din Rusia
19 mai, 10:59
Un om de afaceri suspectat că a ajutat Rusia să cumpere utilaje sofisticate care încalcă regulile privind exportul de armamente, a fost reținut în Germania, a anunțat, pe 18 mai, procuratura germană.

Bărbatul, identificat doar ca Alexander S. din cauza regulilor de confidențialitate, a fost reținut de oficiali vamali germani din orașul Leipzig. Ofițerii au percheziționat, de asemenea, sedii din Leipzig și Berlin care aveau legătură cu cazul, a precizat parchetul federal.

Compania comercială condusă de suspect este bănuită că avea legături cu firme din Rusia controlate de o agenție de informații rusă.

"Această companie a acționat ca intermediar, achiziționând mașini-unelte de înaltă calitate pe care le-a livrat către companii de armament din Rusia", se precizează într-un comunicat al procuraturii germane.

În 2019, suspectul ar fi trimis mai multe mașini-unelte în Rusia, fără a obține licențele de export necesare, declarând de fiecare dată un destinatar fals pentru bunurile cu dublă utilizare. De asemenea, este suspectat că a semnat acorduri de cumpărare pentru alte dispozitive care urmau să fie expediate către companii implicate în programul de rachete al Rusiei. În legătură cu ultimele bunuri, procurorii au menționat că, deocamdată, nu este clar dacă acestea au fost livrate.

G Ad:

Acuzațiile la adresa suspectului sunt lipsa permiselor de export, încălcarea interdicțiilor de export și desfășurarea de activități în numele unei agenții de informații străine.

Procurorii au făcut precizarea că suspectul nu este același Alexander S. care, a fost acuzat anul trecut pentru livrarea, între ianuarie 2016 și ianuarie 2018, de echipamente în valoare de 8 milioane euro către o companie legată de armata rusă.

În 2009, UE a stabilit cerințe de licențiere și proceduri comune pentru toate statele membre ale UE în ceea ce privește exportul de produse cu dublă utilizare. Acestea sunt bunuri care pot fi utilizate atât în domeniul civil, cât și în cel militar (de exemplu: anumite produse chimice, mașini, tehnologii și materiale, dar categoriile cel mai des întâlnite, sunt produsele software și tehnologiile).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro