Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Germania a emis un mandat de arestare pe numele unui ofiţer GRU
06 mai, 18:40
Parchetul federal german a emis un mandat de arestare pe numele unui hacker rus, căutat deja de Statele Unite din 2018, fiind suspectat că ar fi accesat în mod ilegal sistemul informatic al Parlamentului german în 2015 și ar fi lucrat pentru GRU (agenția de informații militare externe a statului major al Forțelor Armate ale Federației Rus), a informat marți ziarul Süddeutsche Zeitung.

Suspectul, potrivit ziarului, se numeşte Dmitry Badin, 29 de ani, este căutat de FBI sub acuzația că a încercat să intervină în alegerile prezidențiale din 2016 din Statele Uninte.

În anul 2018, Badin și alți 11 ofițeri ruşi ai serviciului militar de informații (GRU) au fost acuzaţi şi daţi în urmărite internaţională pentru că au comis atacuri informatice, inclusiv asupra e-mailurilor lui Hillary Clinton şi a serverelor Partidului Democrat, în perioada alegerilor prezidenţiale din 2016, potrivit Eutoday.net.

Pagina Most Wanted a FBI îl identifică pe Badin ca ofiţer al GRU – Unitatea 26165 – cunoscută şi ca gruparea de hackeri Fancy Bear.

(w670)

În această săptămână, procurorii federali germani au emis un mandat de arestare pentru Badin, deoarece sunt „siguri" că acesta a fost una dintre cele mai importante figuri ale atacului cibernetic din aprilie-mai 2015 asupra parlamentului german, potrivit Süddeutsche Zeitung.

Cel puțin 16 gigabytes de date au fost furate de la Bundestag în urma atacului, inclusiv zeci de mii de e-mailuri de pe adresele parlamentarilor germani, precizează ziarul.

Ancheta procurorilor federali germani este în continuă desfăşurare, aceştia beneficiind şi de sprijin din partea Statelor Unite şi a Olandei, potrivit ziarului.

 Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro