Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Germania își mărește bugetul pentru apărare înainte de summitul NATO la care va participa și Trump
18 noi 2019 / 13:02
Germania îşi sporeşte cheltuielile cu apărarea pentru următorul an pentru a se apropia de ţinta de 2% stabilită de NATO, potrivit unor surse de la Bruxelles citate de DPA.
Un obuzier PzH 2000, al Armatei Germaniei, în timpul unui exercițiu de tragere

Cu puţin timp înainte de summitul NATO de la începutul lui decembrie cu preşedintele american Donald Trump, Germania ar urma să anunţe Alianţa că va cheltui 50,25 de miliarde de euro pe apărare în 2020, potrivit surselor.

Se estimează că suma reprezintă 1,42% din Produsul Intern Brut. Ţinta statelor membre ale NATO este o cotă de 2% din PIB pentru apărare. Cea mai recentă previziune pentru cheltuielile cu apărarea ale Germaniei în 2019 este de 1,36%.

La summitul NATO de anul trecut, Trump a refuzat să excludă a retragere a SUA din NATO dacă nu toţi aliaţii vor aloca în cât mai scurt timp 2% din PIB pentru apărare.

 

Trump, conflict cu Germania pe tema 2% din PIB pentru apărare

 

Preşedintele american a acuzat de mult timp ceea ce consideră a fi o împărţire nedreaptă a responsabilităţii financiare în cadrul NATO şi a atacat în special Germania pentru cheltuielile sale militare scăzute comparativ cu cele ale SUA.

La sediul NATO din Bruxelles, se speră că sporirea cheltuielilor cu apărarea de către ţări precum Germania va ajuta la aplanarea acestei dispute, comentează DPA.

NATO le-a cerut prin urmare tuturor aliaţilor să îşi prezinte planurile de buget pentru apărare pentru 2020 înainte de întâlnirea şefilor de stat şi de guvern de la Londra de la 3-4 decembrie, potrivit Agerpres. Noile cifre va fi discutate mai întâi la o reuniune a miniştrilor de externe ale ţărilor din NATO care va avea loc miercuri.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro