Thales și MBDA, doi dintre cei mai importanți producători din industria de apărare din Franța, lucrează prin intermediul joint-venture-ului EUROSAM pentru a convinge Grecia să adopte sistemul de rachete de apărare antiaeriană SAMP/T.
Efortul consorțiului EUROSAM vine în timp ce Grecia încearcă să creeze un scut de protecție antiaeriană avansat, similar cu Iron Dome al Israelului, pe fondul tensiunilor continue cu Turcia. Cu toate acestea, concurența cu ofertele de apărare israeliene, în special sistemul SPYDER, se conturează a fi acerbă.
EUROSAM este un consorțiu european de apărare fondat în 1989 ca o colaborare între Thales și MBDA (societate mixtă între Airbus, BAE Systems și Leonardo).
EUROSAM, specializată în sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, este cunoscută pentru dezvoltarea sistemului SAMP/T, care utilizează familia de rachete Aster pentru a contracara o gamă largă de amenințări, precum avioane, rachete balistice, rachete de croazieră și drone.
Cu sediul central în Franța, EUROSAM joacă un rol crucial în consolidarea capacităților integrate de apărare aeriană ale NATO și a furnizat sisteme mai multor țări europene. Acest consorțiu întruchipează cooperarea europeană în domeniul apărării, oferind cele mai noi tehnologii concepute pentru a răspunde provocărilor moderne de securitate.
Sistemul SAMP/T (Sol-Air Moyenne-Portée/Terrestre - Sistem antiaerian cu rază medie de acțiune / cu bazare terestră) reprezintă una dintre cele mai avansate soluții de apărare antiaeriană disponibile, concepută pentru a proteja împotriva diferitelor amenințări aeriene.
Sistemul folosește familia de rachete Aster și oferă capacități de apărare cu rază medie de acțiune cu precizie ridicată și cu daune colaterale minime.
Designul său modular permite integrarea perfectă cu sistemele NATO standard, făcându-l o alegere convingătoare.
Grecia operează deja o combinație de sisteme NATO și non-NATO, printre acestea se numără sistemele cu rază lungă de acțiune Patriot fabricate în SUA și cele de tip S-300 fabricate în Rusia, iar pentru apărarea apropiată Grecia se bazează în prezent pe sistemele franceze Crotale NG și pe cele rusești Tor-M1 (SA-15) și OSA-AKM (SA-8).
Acest amestec de armament de diferite standarde și generații arată cât de complicat este în prezent pentru Grecia să mențină funcțională o rețea de apărare antiaeriană integrată, organizată multistratificat și unitar.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News