Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Grupul de luptă condus de portavionul Ronald Reagan se află în Marea Chinei de Sud
16 oct 2020 / 15:30
Grupul de luptă condus de portavionul USS Ronald Regan se află în Marea Chinei de Sud pentru a treia oară în acest an, ca parte a misiunii de asigurare a liberei circulații maritime.

USS Ronald Reagan (CVN-76) și grupul său de luptă au trecut prin strâmtoarea Malacca și au intrat în Marea Chinei de Sud, potrivit observatorilor de nave. Însoțitorul portavionului a fost crucișătorul cu rachete ghidate USS Antietam (CG-54) și distrugătorul USS Halsey (DDG-97), transmite USNI News.

„Cât timp se va afla în Marea Chinei de Sud, grupul de luptă desfășoară operațiuni de securitate maritimă, care includ operațiuni de zbor cu aeronave cu aripă fixă ​​și rotativă, exerciții de luptă maritimă și de pregătire tactică coordonată între unitățile de suprafață și cele aeriene”, se arată într-un mesaj al Flotei a 7-a SUA. .

Înainte de a ajunge în Marea Chinei de Sud, portavionul Ronald Reagan opera în Oceanul Indian. 

De asemenea, distrugătorul USS Barry (DDG-52) a trecut miercuri prin strâmtoare, o premieră pentru o navă de război americană începând cu 31 august. „Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul SUA față de un Indo-Pacific liber și deschis”, se mai arată în comunicat. .

Potrivit Beijingului, forțele chineze au monitorizat distrugătorul SUA în timpul tranzitului său. "Avertizăm SUA să oprească acțiunile care provoacă probleme și tulbură situația din strâmtoarea Taiwan", a declarat joi purtătorul de cuvânt al PLAN, colonelul Zhang Chunhui.

Tranzitul distrugătorului și cel al grupului de luptă condus de USS Reagan urmează unei operațiuni de libertate de navigație efectuată de către distrugătorul USS John McCain (DDG-56) în largul insulelor Paracel la începutul acestei luni. Oficialii chinezi au protestat și atunci.

"Cerem SUA să oprească imediat astfel de acțiuni provocatoare, (și) să controleze și să restricționeze strict operațiunile militare în mare și aer", a declarat Armata Populară de Eliberare într-un comunicat, potrivit Reuters.

Citește și: Demonstrație de forță a US Navy în Marea Filipinelor

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
România deține cel mai performant avion de calibrare a echipamentelor de radionavigație
Un nou lot de ajutor militar american pentru Ucraina
Materiale sanitare din Qatar aduse cu o aeronavă militară
Pentagonul include Israelul în Comandamentul său militar pentru Orientul Mijlociu
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe imediat la producerea de uraniu metalic
Prin retragerea Moscovei din "Cer deschis" NATO pierde o sursă de informare asupra forţelor militare ale Rusiei
Cândva România construia camioane militare DAC. Roman SA, o umbră a fabricii de altădată, speră la un contract din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro