Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În paralel cu manevrele Vest-2021, Flota rusă de Nord a început desfășurarea unor exerciții de amploare în Arctica
09 sep, 21:37
Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 09.09.2021, a început desfășurarea unor exerciții de amploare în Arctica, la care participă aproximativ 8.000 de militari, 50 de nave și 120 de avioane și elicoptere.

“Activitățile practice ale trupelor Flotei de Nord vor fi executate în Marea Barents, Marea Kara, Marea Chukotska, Marea Siberiei de Est, Marea Laptev și în zona Insulei Novosibirsk și arhipelagului Franz Josef”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

“La una dintre etapele exercițiului, forțele Flotei de Nord vor exersa desfășurarea de acțiuni practice pentru protejarea rutei maritime de nord, apărarea garnizoanelor flotei, identificarea posibilelor zone de ostilități și întrebuințarea diverselor componente ale flotei în zonele maritime arctice din vest și din est”, au precizat reprezentanții Flotei de Nord.

Potrivit datelor furnizate de statul major al flotei, exercițiul include formarea unei grupări arctice, care va include până la 8.000 de militari și aproximativ 800 de unități de tehnică militară și specială, între care 40 de tancuri, 460 de mașini de luptă blindate, 240 de instalații de artilerie, aruncătoare de mine și lansatoare multiple de proiectile reactive, 120 de aparate de zbor și 50 de nave de luptă și auxiliare.

Exercițiul este condus de comandantul Flotei de Nord, Aleksandr Moiseev, și se desfășoară pe fondul manevrelor strategice Vest-2021, care au început pe 09 septembrie în Federația Rusă și Republica Belarus.

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Trei calde și una rece în programul hipersonic al SUA. Lansarea unui focos hipersonic s-a soldat cu un eșec
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro