Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În timp ce Maia Sandu se află la Bruxelles, în țară Dodon dă ultimatumuri, acuză 'uzurparea puterii' și amenință cu proteste masive
18 ian, 21:14
În timp ce președintele Maia Sandu se află la Bruxelles unde reiterează parcursul pro-european al Republicii Moldova, la Chișinău, fostul președinte Igor Dodon o acuză de „uzurparea puterii în stat” și amenință cu proteste masive.
Sursă foto: Igor Dodon Facebook

Liderul PSRM, Igor Dodon, a dat ultimatum președintei Maia Sandu ca până la data de 1 februarie să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru. Dodon a amenințat în caz contrar cu proteste masive.

În acest context, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, reamintește că Igor Dodon, când era în funcția de șef al statului, nu a propus niciun candidat la funcția de prim-ministru în anul 2019, când pe arena politică se desfășura un scenariu similar, notează cei de la Știri.md.

Igor Dodon acuză un blocaj instituțional și „tentative de uzurpare a puterii din partea președintelui” Maia Sandu. Potrivit Newsmaker.md, Dodon a amenințat cu proteste masive în cazul în care până pe 1 februarie Maia Sandu nu desemnează un candidat la funcția de premier.

„Dacă președintele Moldovei și cei care îi sunt complici continuă să încalce Constituția și să facă asemenea jocuri, ne rezervăm dreptul de a lua toată măsirle constituționale împotriva președintelui, inclusiv proteste masive împotriva celor care încearcă uzurparea puterii în stat”, a afirmat Dodon.

Fostul preşedinte prorus a făcut aceste declaraţii la scurt timp după ce Curtea Constituţională a respins propunerea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) al Maiei Sandu privind organizarea unor alegeri parlamentare anticipate prin autodizolvarea actualului legislativ, amintesc și cei de la Agerpres.

 

Dodon amenință și e deranjat de întrevederile Maiei Sandu cu președintele Iohannis

 

'Este clar că Maia Sandu nu ştie cum să procedeze mai departe. Se conturează al doilea eşec al Maiei Sandu după ce a deţinut funcţia de premier, pentru că nu ştie ce trebuie să facă. Apucaţi-vă de lucru! Ba la Zelinski, ba cu Iohannis, ba la Bruxelles, mâncaţi scoici şi midii. În aceste condiţii, PSRM îi cere preşedintelui desemnarea unui premier până la data de 1 februarie, pentru că atunci începe sesiunea parlamentului. Aveţi două săptămâni. Pe urmă să nu spuneţi că nu v-am preîntâmpinat', a ameninţat Dodon.

După învestirea în funcţie, Maia Sandu l-a desemnat pe ministrul de externe Aureliu Ciocoi în calitate de premier interimar la 31 decembrie, după ce premierul Ion Chicu a demisionat şi nu a dorit să asigure conducerea guvernului până la desemnarea unui nou premier.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, întreprinde azi (18 ianuarie a.c.) şi mâine (19 ianuarie a.c.) o vizită oficială la Bruxelles, în timpul căreia va avea întrevederi cu oficiali de rang înalt din cadrul instituţiilor Uniunii Europene (UE),

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro