Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Încă o promoție la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I"
14 iul, 15:08
Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au participat la Festivitatea de absolvire a Promoţiei "General Ioan Emanoil Florescu" a Universităţii Naţionale de Apărare (UNAp) "Carol I".

Anul acesta se împlinesc 131 de ani de când această citadelă a învăţământului superior militar şi-a deschis drumul spre formare şi cunoaştere. În anul 1889, prin Înalt Decret al Regelui Carol I, era înfiinţată, sub comanda generalului Ştefan Fălcoianu, "Şcoala Superioară de Război", fiind a şasea şcoală de stat major din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles.

Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" a pregătit, de la înfiinţare până în prezent, 123 de promoţii de absolvenţi. Cea mai înaltă instituţie militară de învăţământ superior din ţara noastră a devenit, în timp, un model instituţional şi profesional de sorginte europeană, acţionând permanent pentru modernizarea învăţământului şi programelor de pregătire a ofiţerilor Armatei României, oferind o educaţie de calitate, compatibilă cu sistemele de pregătire a personalului din armatele statelor membre ale NATO şi UE, transmite MApN.

"Am venit, astăzi, aici, să-i cunosc pe liderii militari ai generaţiei următoare, pe cei care vor avea ca principală responsabilitate destinele categoriilor de forţe şi ale Statului Major al Apărării şi, de ce nu, am venit să-l cunosc pe viitorul şef al Apărării! În calitate de ministru al apărării naţionale, vă cer, dragi absolvenţi ai promoţiei "General Ioan Emanoil Florescu", să puneţi Poporul, Patria şi Armata înainte de toate. Vă cer să fiţi responsabili şi să deveniţi acei lideri pe care aţi dorit să-i aveţi! Luaţi modelul pe care vi l-aţi construit şi transpuneţi-l în practică", a declarat ministrul apărării naţionale Nicolae-Ionel Ciucă. La finalul discursului, ministrul apărării naţionale i-a felicitat atât pe ofiţerii absolvenţi, cât şi pe reprezentanţii corpului profesoral din cadrul Universităţii Naţionale de Apărare, mulţumindu-le pentru eforturile depuse, subliniind că "întotdeauna, campionul ar trebui să urce pe podium alături de antrenorul său, întrucât, performanţa este aproape imposibil de realizat fără îndrumare şi fără o pregătire temeinică. Aceste deziderate, fac ca instituţia militară să fie cea mai respectată instituţie din România, rolul acesteia în societate fiind unul de necontestat".

Şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, i-a felicitat, la rândul său, pe absolvenţi şi le-a transmis să nu uite că sunt formaţi de o instituţie de pregătire militară fundamentală a statului român şi că au datoria patriotică şi morală de a servi statul român.

"Misiunea noastră supremă este aceea de a apăra independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a României. Când vă veţi întoarce în structurile operative ale Armatei României dovediţi că pentru ceea ce v-aţi pregătit, aţi reuşit pe deplin: aţi devenit lideri militari, în plenitudinea înţelesului expresiei de comandant militar. Este esenţial ca prin comportament, să realizaţi o emulaţie în cadrul organizaţiei, să fiţi modele faţă de camarazii dumneavoastră. Căutaţi să fiţi întotdeauna acolo unde instituţia are nevoie de dumneavoastră" le-a transmis şeful Statului Major al Apărării absolvenţilor promoţiei 2020 a UNAp.

 

Citește și: MApN a fost reorganizat: Mai multe instituții se vor subordona SMAp și se reduce birocrația din procesul de înzestrare

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro