Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Începe cel mai mare exercițiu militar al Ucrainei din 2020
12 sep, 13:41
Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Ucraina a informat că, în a doua jumătate a lunii septembrie, în aproape toate poligoanele militare din Ucraina și în raioane maritime din Marea Neagră și Marea Azov se va desfășura exercițiul strategic de comandament și stat major „Efort comun 2020”.

Tema exercițiului este „Managementul grupării interarme în operațiile defensive”, iar conducerea va fi asigurată de comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina, general colonel Ruslan Khomchak.

La exercițiu vor participa aproximativ 12.000 de militari, din 15 țări aliate sau partenere NATO, o contribuție specială venind din partea militarilor britanici care participă deja la instruirea trupelor ucrainene în cadrul Centrului internațional pentru pace și securitate din Lvov. De asemenea, pe timpul exercițiului este planificată utilizarea a 50 de sisteme de artilerie, a aproximativ 80 de tancuri,  450 de vehicule blindate de luptă și a unui număr neprecizat de nave și avioane de luptă.

În mod special, vor fi executate trageri de luptă cu noile sisteme de rachete de costă RK-360MȚ „Neptun”, intrate recent în serviciul de luptă al Forțelor Navale din Ucraina și cu sistemele de rachete de coastă “Vilkha”, iar în cadrul exercițiului va fi prevăzută o fază de utilizare a noilor vehicule aeriene fără pilot (UAV) Bayraktar.

Concluziile rezultate în urma desfășurării exercițiului vor contribui la elaborarea strategiilor viitoare de apărarea Ucrainei.

Comentariul autorului:  Deși exercițiul „Efort comun 2020” a fost anunțat de autoritățile ucrainene ca o replică la exercițiul strategic “Caucaz 2020” planificat de Rusia, pentru Ucraina acesta reprezintă principala activitate de instrucție pentru luptă și de verificare a trupelor din anul 2020 și se dorește a fi un start în afișarea imaginii unei noi armatei ucrainene, preocupate de modernizare și de cooperarea cu NATO.

Pentru a evita escaladarea situației tensionate cu Rusia într-un moment marcat de prezența masivă a trupelor și mijloacelor de luptă în Marea Neagră, foarte probabil exercițiul „Efort comun 2020” se va încheia până pe 21 septembrie, când este programată începerea exercițiul rusesc “Caucaz 2020”.

Conform datelor obținute din notificările NOTAM, lansările de rachete ucrainene se vor desfășura în perioada 14-18 septembrie, într-un raion maritim situat foarte aproape de România, cu limita inferioară la mai puțin de 50 km de Sulina.

2. -imagine fara descriere- (ucraina_2_48962700.jpeg)

Oficialii ucraineni au evitat să comunice perioada exactă de desfășurare a exercițiului, însă este foarte posibil ca perioada notificată pentru lansările de rachete (14-18 septembrie) să corespundă cu cea a întregului exercițiu. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro