Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încheierea unui Parteneriat strategic bilateral România-Japonia, subiect discutat de ministrul Bogdan Aurescu cu noul ambasador nipon
14 ian, 16:52
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit joi, 14 ianuarie 2021, la sediul MAE, pe Hiroshi Ueda, noul ambasador al Japoniei la Bucureşti, în vizită de prezentare.
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit joi, 14 ianuarie 2021, la sediul MAE, pe Hiroshi Ueda, noul ambasador al Japoniei la București. Sursa Foto: MAE Facebook

Ministrul Bogdan Aurescu şi ambasadorul Ueda au trecut în revistă principalele repere ale agendei bilaterale, remarcând cursul ascendent al relaţiilor româno-japoneze din ultimii ani, materializat inclusiv prin demersurile de încheiere a unui Parteneriat Strategic bilateral, în conformitate cu decizia luată de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, şi de fostul premier nipon Shinzo Abe la Bucureşti, în ianuarie 2018, respectiv de contactele bilaterale la nivel înalt, cum ar fi întâlnirea miniştrilor de externe din decembrie 2019 şi convorbirea telefonică substanţială a acestora din octombrie 2020, informează MAE într-un comunicat de presă.

Totodată, şeful diplomaţiei române a abordat pregătirile pentru celebrarea, în anul 2021, a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Japonia, precum şi o serie de manifestări culturale pentru marcarea acestui moment aniversar, dar şi pregătirea participării României la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo.

Întrevederea a prilejuit, totodată, un schimb de opinii privind perspectivele de dezvoltare a proiectelor economice şi de investiţii nipone în România, fiind evocată tendinţa de creştere a schimburilor comerciale în 2020, în pofida dificultăţilor generate de pandemia de COVID-19.

Ambasadorul Hiroshi Ueda a exprimat interesul părţii nipone în ceea ce priveşte continuarea excelentei cooperări bilaterale şi în cadru multilateral între cele două ţări, dar şi în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor comune pentru anul 2021.

Şeful diplomaţiei române a adresat ambasadorului japonez urări de succes în noua sa misiune, asigurându-l de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în îndeplinirea mandatului său la Bucureşti.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Vehicul de tip Humvee, furat dintr-o garnizoană a Gărzii Naționale a SUA
Rusia se laudă cu conceptul unui nou portavion, botezat „UMK Varan” (Foto)
Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării
Armata algeriană a desfăşurat manevre militare aeriene şi terestre la frontiera cu Marocul
Armata SUA a finalizat procesul de retragere a trupelor din Somalia
Securitate energetică | Nord Stream 2: O navă rusească vizată de sancţiuni americane
Gerhard Schroeder: Reunificarea Peninsulei Crimeea cu Rusia reprezintă un răspuns la extinderea NATO
Inginerii au dezvăluit date despre noul radar al avionului de generația a șasea, Tempest
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro