Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene
20 sep 2019 / 15:58
Șantierul Mazagon Dock Shipbuilders Limited a livrat Indiei al doiulea submarin diesel-electric, construit sub licență, din clasa Scorpene, transmite Jane.

Nava, botezată INS Khanderi a fost predată pe 19 septembrie la o ceremonie de livrare în Mumbai. Khanderi este al doilea dintre cele șase submarine comandate în baza unui contract de 3,2 miliarde USD semnat cu Naval Group în octombrie 2005, în cadrul programului submarin India 75. Prima navă a programului, INS Kalvari a fost lansată în ianuarie 2017. Punerea în funcțiune era programată la începutul anului 2018 dar aceasta a fost amânată până pe 28 septembrie 2019.

Submarinul are o lungime de 66 m poate găzdui un echipaj format din 31 de militari, inclusiv șase ofițeri, și poate atinge o viteză maximă de 20 noduri atunci când este scufundat. "Clasa de submarine Scorpene poate să îndeplinească sarcini multiple, ca orice submarin modern, care includ război la suprafață, precum și anti-submarine", a declarat Ministerul Apărării din India.

Vezi și: India urmează să primească primele avioane Dassault Rafale

Ştiri Recomandate

Strategie Naţională de Apărare a Ţării: Federaţia Rusă încearcă să‐şi consolideze statutul de putere în plan regional
Comemorarea protestului din piaţa Tiananmen la Hong Kong, forţele de ordine au făcut arestări
Fost şef al MI6: Pandemia cauzată de COVID-19 este rezultatul scăpării accidentale a virusului dintr-un laborator din Wuhan
Prezenţa militară sporită a Rusiei în Siria. Convoi rusesc de blindate, blocat de o patrulă militară americană (Foto/Video)
Michael White, un fost soldat american deţinut în Iran aproape 2 ani, a fost eliberat
Rusia monitorizează lansările de rachete de pe teritoriul SUA cu ajutorul unor sateliţi, parte din Sistemul unificat "Cupola"
Rușii reacționează după acuzele de 'clonare' a navelor portelicopter franceze Mistral
Trei minori, cercetaţi pentru activităţi de terorism. Aeroportul Henri Coandă- printre ţintele vizate