Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India cumpără 24 de elicoptere Sikorsky MH-60R
20 feb, 15:33
Comitetul pentru securitate al Indiei (CCS) a aprobat achiziția a 24 de elicoptere navale multirol Lockheed Martin / Sikorsky MH-60R - împreună cu echipamentele, piesele de schimb și serviciile aferente - pentru Marina Indiană (IN), transmite Jane.

Contractul pentru cele 24 de elicoptere se ridică la 2,6 miliarde de dolari. Surse oficiale au spus că această decizie a fost luată înainte de vizita de două zile a președintelui american Donald Trump în India care este programată să înceapă 24 februarie.

Înalți ofițeri din Marina Indiană au declarat că acordul, care probabil va fi anunțat în timpul vizitei, are ca scop depășirea deficienței de elicoptere navale multirol pe navele de război. Ei au spus că elicoptere MH-60R vor fi dotate cu stații de arme, fiecare dintre acestea urmând includă cel puțin două rachete anti-nave și un număr egal de torpile ușoare anti-submarin. De asemenea platformele vor putea transporta încărcături explozibile de mare adâncime.

Platformele propuse vor înlocui flota de elicoptere Westland Sea King Mk 42B și Kamov Ka-28 care au fost introduse în serviciu în anii 1980 și au fost angajați într-o serie de misiuni, inclusiv război anti-submarin, război de suprafață, sprijin naval și operațiuni de căutare și salvare.

Elicopterele MH-60R pot fi, de asemenea, utilizate pentru supraveghere, releu de comunicații și suport logistic, precum și transport de personal și echipamente.

În aprilie 2019, Departamentul de Stat al SUA a aprobat cererea de la New Delhi de a achiziționa cele 24 de elicoptere MH-60R, precum și un elicopter MH-60B/R Excess Defense Article (EDA) de la US Navy care va fi probabil folosit pentru antrenament.

Vezi și: Sikorsky MH-60R Seahawk. India achiziționează elicoptere din SUA

Ştiri Recomandate

Conducerea spitalului din Deva, preluată de cadre militare. Ministrul Tătaru anunță primele măsuri
Corovonavirus | UE a identificat informaţii false despre COVID-19 care provin din Rusia
Estonia s-a alăturat Letoniei și Finlandei pentru construirea unei platforme blindate pe roți
Japonia oferă gratuit un medicament pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19
Serbia mulțumește Moscovei și spune că Armata rusă a ajuns la 'momentul potrivit'
Coreea de Nord spune că a dezvoltat o mască specială pentru COVID-19. Regimul nu a raportat niciun caz
Portavionul USS Carl Vinson părăsește docul uscat după o serie de modernizări
Militarii Batalionului 1 CIMIC, misiune umanitară în focarul COVID-19 din Suceava