Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India renunță la schimbarea motoarelor pentru avioanele Jaguar
27 aug, 09:31
Forțele Aeriene Indiene (IAF) au renunțat la planul de modernizare cu motoare noi  a 80 de avioane de luptă Jaguar din cauza costurilor prea mari, transmite defencenews .

IAF plănuise să-și echipeze avioanele Jaguar cu 280 de motoare noi, F125IN turbo, construite de Honeywell, însă costul de aproximativ 2,4 miliarde de dolari a fost considerat prea mare, a spus un oficial al Forțelor Aeriene. Noile motoare urmau să fie integrate la început pe 80 de avioane Jaguar de către compania indiană de stat Hindustan Aeronautics Limited, care solicita 3,12 milioane de dolari pentru acest proces.

IAF a selectat, în 2016, motorul F125IN, dar au existat discuții pentru a achiziționa în total 280 de motoare (inclusiv 40 de rezervă).

Serviciul dorește să înlocuiască actualul motor Adour, care este montat în prezent pe aeronava Jaguar, cu un motor cu tracțiune superioară pentru a îmbunătăți performanțele aeronavei în special în forțaj de nivel mediu și înalt, potrivit unui alt oficial al Forțelor Aeriene.

Pentru a menține funcțională flota de avioane Jaguar existentă, Forța Aeriană a solicitat companiei Hindustan Aeronautics să procure piese de rezervă din alte țări.

În prezent IAF nu are piese de schimb pentru avioanele Jaguar după ce Hindustan Aeronautics și producătorul original de echipamente BAE Systems au oprit producția pentru acest tip de aparat, a declarat un oficial al Ministerului Apărării din India.

IAF deține 116 avioane de vânătoare Jaguar, dintre care 40 au fost cumpărate de la BAE Systems, iar celelalte au fost produse sub licență de către Hindustan Aeronautics. Flota Jaguar va fi retrasă treptat din 2023.

Vezi și: IAF au lansat o rachetă supersonică BrahMos de pe un Su-30MKI

Ştiri Recomandate

Rusia a simulat un atac asupra Odesei şi suplimentează numărul rachetelor "Kalibr" în Crimeea
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a vizitat intempestiv Batalionul 17 Vânători de Munte
Adjunctul ISIS a fost arestat în Ucraina
Modernizarea sistemelor informatice ale forţelor armate americane. Pentagonul, prins la mijloc în scandalul JEDI
Lituania şi Norvegia au făcut un schimb de spioni cu Rusia la frontiera ruso-lituaniană
NATO se confruntă cu ameninţări în materie de securitate cibernetică din partea Chinei
Război Libia. Statele Unite i-au cerut mareșalului Khalifa Haftar să stopeze ofensiva spre Tripoli
Ayatollahul Ali Khamenei: "A cere eliminarea statului Israel nu înseamnă eliminarea poporului evreu"