Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Indonezia a ales ca furnizor de arme pentru forțele navale compania BAE Systems - Video
23 aug, 17:23
Marina indoneziană a decis echiparea navelor de atac rapid din clasa KCR-60M cu sistemul de artilerie navală Boforos 57 MK3 produs de BAE Systems. Programul de înzestrare este stabilit a începe în anul 2020 și să se închieie în 2021. 

În prezent, Indonezia operează patru ambarcațiuni de atac rapid din clasa KCR-60M și au intrat în dotare începând cu anul 2014, iar alte două sunt în construcție la șantierul naval din Surabaya. Conform informațiilor furnizate de Marina indonezia, conducerea acesteia a decis echiparea celor patru nave cât și celorlalte două, preconizate a fi gata anul viitor, cu sistemul de artilerie navală produs de BAE Systems - Boforos 57 MK3.

Acest sistem poate trage până la 220 de focuri pe minut și are o rază de acțiune maximă de 17.000 m. Viteza proiectilului este de 1.035 m/s. Poate fi folosită împotriva țintelor de la țărm, a avioanelor și a rachetelor antinavă. Prima unitate este programată a fi livrată în Indonezia în 2020, în timp ce unitatea finală va fi predată în 2021.

(w670)

Sistemul Boforos 57 mm a fost proiectat și produs prima dată de producătorul suedez de arme AB Bofors (din martie 2005, parte a BAE Systems). Acesta a fost conceput în 1964 și folosit pe distrugătoarele din clasa Halland. De atunci și până în prezent a suferit o serie de upgrade-uri în prezent arma fiind controlată de la distanță de un computer de control al focului dar poate fi acționată manual. Deși Marina suedeză este principalul utilizator al armei, aceasta a fost exportată pe scară largă pentru a fi folosită de armatele din Brunei, Canada, Croația, Finlanda, Indonezia, Irlanda, Malaezia, Mexic, Muntenegru, Singapore, Thailanda și Statele Unite.

 

Vezi și: US Navy a primit în dotare un nou distrugător de rachete ghidate, USS Paul Ignatius

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia