Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Industria de apărare din EAU e interesată să construiască în România blindate. Emiratezii ar avea în vedere transfer tehnologic
Daniela Nicolescu, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, participă în această perioadă la o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite unde, oficialul român a avut mai multe întrevederi cu reprezentanți din industria de apărare din EAU.
Secretarul de stat Daniela Nicolescu, în vizită în Emiratele Arabe Unite. Sursă foto: Daniela Nicolescu

„A doua zi a vizitei mele în Emiratele Arabe Unite a fost marcată de o serie de întâlniri și discuții cu reprezentanți ai unor companii emirateze din domeniul industriei de apărare”, a anunțat Daniela Nicolescu.

Aceasta a adăugat că „împreună cu E.S., domnul ambasador Adrian Măcelaru, și colegii mei, domnul Titus Țintean și domnul Tiță Ilie, am discutat, la sediul ambasadei, cu reprezentanții firmei cu capital de stat a Statului Emiratez - EDGE Group”.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei, oficialilor români li s-a transmis că industria de apărare din Emiratele Arabe Unite dorește să colaboreze cu industria națională pentru construcția de blindate.

 

G Ad:

Industria de apărare din EAU vrea să construiască blindate 4x4 și 8x8 în România

 

Daniela Nicolescu a precizat că reprezentanții EAU „și-au exprimat intenția de a colabora cu Compania Națională ROMARM SA în vederea realizării unui transfer tehnologic destinat fabricației de vehicule blindate pe roți, cu nivel de protecție balistică semnificativ”.

„De asemenea, am discutat, la ambasadă, și cu reprezentanți ai unor companii, precum NIMR și LEONARDO DRS, care au fost interesați de oportunitățile de colaborare și atragere de investiții în vederea deschiderii unor unității de producție în România.

In a doua parte a zilei, am vizitat, împreună cu delegația română, fabrica producătoare de vehicule blindate 4x4 și 8x8 - CALIDUS, care este dispusă să colaboreze cu firme din România în vederea producerii unor vehicule blindate pe roți 8x8, flotabile, cu un nivel de protecție balistică semnificativ, respectiv vehicule blindate 4x4, astfel încât aceste vehicule, inclusiv carcasele blindate să fie realizate în România, la nivelul unor operatori economici din industria de apărare prin efectuarea de transfer tehnologic la nivelul acestora”, a conchis secretarul de stat din Ministerul Economiei.

 

Programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4

 

Amintim că MApN a demarat Programul de înzestrare cu autoturisme blindate și neblindate de tip ușor 4x4 pentru Armata României. 

Până în prezent știm că există o ofertă oficială din partea americanilor de la Oshkosh care propun JLTV. Acest tip de vehicule a fost deja achiziționat și pentru Forțele pentru Operații Speciale.

Există, de asemenea, ofertă și din partea grupului francez Arquus care propune țării noastre blindatele Sherpa 4x4.

Programul a stârnit interesul și celor de la Thales care ar putea participa cu Hawkei, dar și General Dynamics cu vehicule Eagle și AM General cu propunerea NXT 360 Humvee.

În ceea ce privește programul, potrivit surselor din industrie, Armata României ar urma să fie înzestrată cu aproximativ 5.000 de vehicule 4x4 din care marea lor majoritate vor fi blindate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro