Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Iohannis cere proceduri militare la spitalul din Suceava
02 apr, 17:49
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj video în contextul epidemiei de COVID-19 în România, făcând precizări cu precădere la situația din Suceava unde se află cel mai mare focar de coronavirus de la noi din țară.

Președintele României a precizat că este necesară repunerea în funcţiune a Spitalului Judeţean Suceava. În acest sens el a anunțat că există resurse și echipamente necesare iar o echipă de la București coordonează acțiunea.

„Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcțiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătății, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară, să repună spitalul în funcțiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul videconferinței pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și alți membri ai Guvernului.

Totodată, președintele României le-a solicitat medicilor din Suceava să se întoarcă la serviciu și a propus un bonus de 500 de euro lunar personalului medical care tratează pacienții bolnavi de COVID-19.

Amintim că în data de 30 martie ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe.

În carantină a intrat municipiul Suceava, dar și următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei, în contextul în care în județul Suceava se regăsesc cele mai multe confirmări de noul coronavirus.

Ştiri Recomandate

Rusia are noi interese strategice în Libia. Generalul Gregory Hadfield: Avioanele aduse din Siria, suport militar pentru mercenarii din Grupul Wagner
Criza rachetelor S-400. Rusia este nerăbdătoare şi așteaptă să livreze Turciei cel de-al doilea lot de sisteme de apărare aeriană
Document strategic: Rusia a inclus armele dislocate în spațiu în categoria ameninţărilor militare
Germania susţine participarea Ucrainei la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO
Ambasada Rusiei la Bucureşti promovează teorii ale conspiraţiei. Informaţii despre presupuse experimente efectuate de cercetători americani în Ucraina
Şeful diplomaţiei germane: Manifestaţiile paşnice din SUA sunt ''mai mult decât legitime''
Situația degenerează în SUA. Polițiști împușcați de protestatari
Zaharova spune că teoria implicării Rusiei în protestele din SUA e 'manipulare murdară'