Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a confiscat un petrolier străin în Strâmtoarea Ormuz (Video)
18 iul, 23:50
Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, joi, capturarea, în Strâmtoarea Hormuz, a unui petrolier străin suspectat de activităţi de contrabandă, informează postul public de televiziune iranian.

Conform presei iraniene, petrolierul transporta ilegal petrolul de la traficanţii iranieni către clienţi străini şi a fost interceptat la sud de insula Larak a Iranului, în Strâmtoarea Ormuz.

Televiziunea de stat a citat Gărzile Revoluţionare care au spus că vasul conţinea un milion de litri de combustibil de contrabandă, relatează BBC.

Ulterior, presa de stat a publicat o înregistrare cu două nave cu motor iraniene încercuind petrolierul Riah sub pavilion panamez –acesta nu şi-a mai transmis coordonatele de duminică, pe când traversa strâmtoarea Ormuz. Iran anunţase că a venit în ajutorul unui petrolier cu probleme tehnice, fără a spune însă că este vorba de Riah.

Potrivit postului tv IRIB, nava, care are 12 membri ai echipajului, a fost tractată duminică, după ce a semnalat o problemă tehnică, iar ulterior s-a decis sechestrarea vasului sub acuzaţia de contrabandă cu petrol.

Flota militară a V-a a SUA a anunţat că este la curent cu acest incident, informează NBC News.Gardienii Revoluţiei din Iran nu au oferit detalii care să ajute la identificarea navei, dar ar putea fi vorba de petrolierul dispărut de câteva zile în Strâmtoarea Hormoz.

Ştiri Recomandate

Coreea de Sud strică relaţiile cu Japonia. Seululu renunţă la a mai face schimb de informaţii militare clasificate
Juan Guaido se opune prezenței navelor de război rusești în Venezuela
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi