Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul a început desfășurarea exercițiului militar "Marele Profet-15"
16 ian, 10:31
Pe 15 ianuarie, Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a început desfășurarea manevrelor militare anuale cu numele de cod "Marele Profet-15".

Televiziunea de stat iraniană a relatat că prima fază a exercițiilor s-a desfășurat în zona centrală deșertică din Iran, în prezența comandantului-sef al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, generalul Hossein Salami, comandantului Forțelor Aerospațiale, generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh, și a unui grup de comandanți din eșaloanele superioare și oficiali ai Forțelor Armate iraniene.

Forțele participante au desfășurat "operații ofensive combinate împotriva pozițiilor inamice virtuale”, prin utilizarea noilor generații de rachete balistice sol-sol și a dronelor "Shahed-141" și "Shahed-161", utilizarea dronelor de atac și bombardament pentru neutralizarea scutul antirachetă

Agenția de presă iraniană Tasnim a relatat că scenariul exercițiului a prevăzut utilizarea dronelor de atac și bombardament pentru neutralizarea scutului antirachetă al inamicului, urmată de lansarea atacului cu rachetele balistice sol-sol "Zulfiqar", "Zelzal" și "Dezful" pentru lovirea ținte specifice ale adversarului.

Comentariul autorului: Anul trecut, exercițiul "Marele Profet-14" (Payambar-e A’zam 14) a început în luna iulie. În cadrul activităților practice de lansare a rachetelor antinavă, a fost folosită ca țintă o machetă la scară a portavionului american USS Nimitz, inclusiv cu replici ale aeronavelor la bord.

Data la care se desfășoară exercițiul "Marele Profet" pe parcursul unui an nu este fixă, foarte probabil conducerea militară iraniană alegând afișarea forței în funcție de gravitatea situației de securitate din zonă. 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro