Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Iranul a prezentat noi arme dezvoltate intern
29 iun, 11:36
Forțele Terestre din cadrul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) au dezvăluit noi produse militare fabricate intern, inclusiv un drone de cercetare cu un plafon de zbor de 12.000 de metri.

Sâmbătă, în cadrul unei ceremonii, generalul maior Hossein Salami a dezvăluit noile echipamente militare fabricate de Forțele Terestre a IRGC.

Unul dintre elementele prezentate a fost transportatorul de personal BTR-50, o versiune modificată a transportatorului de personal Makran, dar mult mai blindat și cu un nou tip de turelă, transmite Tasnim.

Turela este echipată cu un sistem automat de control al focului, camere termice pentru vedere pe timp de noapte și un sistem laser de măsurare a distanței până la țintă. Transportorul este echipat cu un tun automat de calibru 30 mm și o mitralieră calibru 7,62 mm, ambele controlate din interiorul vehiculului.

 

Drona Me’raj-1

 

Un alt echipament prezentat a fost drona de cercetare care are un plafon de zbor de 12.000 de metri și o viteză maximă de 140 km/h. Aceasta cântărește 35 de kilograme și are o autonomie de zbor de 10,5 ore și poate transporta o sarcină utilă de 5 kg. Cu o anvergură a aripilor de 3,6 metri, Me´raj-1 poate zbura la 1.000 de kilometri distanță. Este echipată cu un sistem de transmisie a datelor cu o rază de până la 150 km.

 

2. -imagine fara descriere- (iran_drona_meraj__1_83556300.jpg)

 

Generalul maior Hossein Salami a prezentat și un detector de explozibili pentru detectarea minelor și a bombelor de pe marginea drumului. Sistemul este montat pe un vehicul care se deplasează cu viteza de 10 km/h și poate detecta de la 30 de metri bombe ascunse în pământ până la o adâncime de 30 cm.

 

3. -imagine fara descriere- (iran_detector_bombe_38807600.jpg)

 

Citește și: Forțele Aeriene din Iran au primit avioane Kowsar, fabricate indigen

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro