Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Iranul amână procesul unei britanice acuzată de spionaj
13 sep, 16:29
Noul proces al cetăţenei britanico-iraniene Nazanin Zaghari-Ratcliffe, ce urma să înceapă duminică la Teheran, a fost amânat în ultimul moment, din motive necunoscute, a anunţat familia femeii, care ispăşeşte deja o condamnare în Iran pentru spionaj, transmite dpa.

Săptămâna trecută, Zagahri-Ratcliffe şi avocatul său au fost chemaţi în faţa tribunalului revoluţionar din Teheran pentru o nouă inculpare, pentru care femeia riscă până la 10 ani de detenţie. În urma amânării procesului, deputata laburistă Tulip Siddiq, care reprezintă circumscripţia din Londra unde domiciliază Zaghari-Ratcliffe, a scris pe Twiiter că se simte 'uşurată, frustrată, stresată şi furioasă', transmite Agerpres.

'Încă o dată este tratată ca o monedă de schimb', a spus Siddiq după discuţia cu soţul femeii, Richard Ratcliffe. Nazanin Zaghari-Ratcliffe, angajată a Fundaţiei Thomson Reuters, a fost arestată în 2016 în timp ce se afla în vizită la părinţi, în sudul Iranului, şi condamnată la 5 ani de închisoare pentru spionaj şi alte capete de acuzare.

Ea a fost acuzată de colaborare cu o reţea străină pentru a răsturna guvernul iranian. Zaghari-Ratcliffe respinge toate acuzaţiile, spunând că nu a vrut decât să-şi viziteze părinţii. Fiica sa, în vârstă de 6 ani, se află cu tatăl ei, Richard Ratcliffe, la Londra.

Din cauza epidemiei de coronavirus, Zaghari-Ratcliffe a fost scoasă temporar din detenţie în martie, după care familia sa a sperat într-o eliberare anticipată. Eforturile diplomaţiei britanice de a-i acorda sprijin consular au fost împiedicate de faptul că Iranul nu-i recunoaşte femeii dubla cetăţenie.

Nazanin Zagahri-Ratcliffe se află în arest la locuinţa părinţilor săi din Teheran şi poartă la gleznă o brăţară de monitorizare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

F-35, ținute la sol de o furtună. Olandezii confirmă problemele tehnice pe care americanii le știau deja
Cu licitații blocate, bulgarii cumpără 'second hand'. Două nave militare au ajuns sub comanda Sofiei
Preşedinţii Franţei şi Turciei au discutat telefonic despre criza din Mediterana de Est
Aterizare de urgență a unui F/A-18 Super Hornet după ce motorul a luat foc
Pensiile militare. MApN susține modificarea legii și a depus o serie de observații
Până să vină în România să producă elicoptere H215M, Airbus își mută în Coreea de Sud producția pentru H155
Alexandr Lukashenko a fost învestit în funcția de președinte din Belarus
Submarinul rus Kazan a intrat în teste în Marea Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro