Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul anunţă arestarea unor agenţi care lucrau pentru Israel şi descoperirea unei ascunzători de arme
27 iul, 14:26
Iranul a anunţat marţi că forţele sale de securitate au arestat o reţea de agenţi care lucrau pentru Israel şi că au descoperit o ascunzătoare de arme despre care autorităţile de la Teheran afirmă că urmau să fie folosite în timpul recentelor tulburări declanşate de criza apei în Republica Islamică, potrivit mass-media iraniene, citate de Reuters.

Iranul îşi acuză adesea duşmanii sau rivalii externi, precum Israelul, Statele Unite şi Arabia Saudită, că încearcă să destabilizeze ţara provocând proteste şi violenţă, transmite Agerpres.

Anunţul de marţi intervine după aproape două săptămâni de proteste din cauza lipsei apei, mai ales în sud-vestul Iranului, care au devenit politice şi s-au extins în alte zone.

Autorităţile au acuzat disidenţi înarmaţi că au provocat ciocnirile în timpul protestelor de stradă. Grupurile pentru drepturile omului afirmă că forţele de securitate au deschis focul asupra protestatarilor.

"Agenţii Mossad intenţionau să folosească echipamentul în revolte urbane şi asasinate", a declarat un oficial din Ministerul Informaţiei, potrivit presei de stat, referindu-se la agenţia de spionaj a Israelului. Oficialul nu a dat detalii.

Armele confiscate includ pistoale, grenade, puşti de asalt şi muniţie, a adăugat oficialul neidentificat, adăugând că "unele dintre acestea sunt folosite pentru a provoca ciocniri în timpul protestelor".

Nu au existat imediat comentarii din partea oficialilor israelieni. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro