Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Iranul continuă să dezvolte tehnică militară fabricată pe plan local
05 noi, 12:18
Ministrul iran al Apărării, generalul de brigadă Amir Hatami, a prezentat planurile de creștere a puterii de luptă a țării în diferite zone militare, transmite agenția Tasnim.
Ministrul Apărării din Iran generalul Amir Hatami

Într-o întâlnire cu un grup de parlamentari iranieni marți, generalul de brigadă Hatami a declarat că a fost înscris pe ordinea de zi un impuls pentru capacitățile de luptă ale țării.

În ceea ce privește planurile de îmbunătățire a puterii militare a Iranului în industria rachetelor, în lupta aeriană și la sol și în războiul electronic, ministrul a declarat că Republica Islamică a făcut progrese mari în domeniul militar.

El a subliniat, de asemenea, cooperarea strânsă dintre Ministerul Apărării și sectoarele științifice, academice și de cercetare, afirmând că ministerul a oferit sprijin industriei auto prin fabricarea diverselor piese și satisfacerea cerințelor fabricilor de mașini.

Oficialii iranieni au subliniat în mod repetat că țara nu va ezita să-și consolideze capacitățile militare, inclusiv puterea sa de rachetă, destinată în întregime apărării și că apărarea Iranului nu va fi niciodată supusă negocierilor.

În februarie 2018, liderul Revoluției Islamice, Ayatollah Seyed Ali Khamenei, a cerut eforturi pentru menținerea și stimularea capacităților de apărare ale Iranului.

„Fără un moment de ezitare, țara trebuie să se dezvolte pentru a dobândi tot ceea ce este necesar pentru apărare, chiar dacă întreaga lume i se opune”, a declarat atunci Ayatollahul Khamenei.

Pe de altă parte, în remarcile sale, generalul de brigadă Hatami a făcut referire la tulburările din Liban și Irak, subliniind că protestele sunt probleme interne ale acestor țări care trebuie soluționate doar de oamenii lor.

De asemenea, ministrul apărării și-a exprimat speranța că parteneriatul cu poporul libanez și irakian ar avea ca rezultat securitatea și stabilitatea în cele două țări și că ar putea să se bazeze pe lege pentru a dezamăgi străinii care încearcă să profite de situație și favorizează nesiguranța.

Vezi și: Iranul a fabricat primul avion de antrenament producție proprie

Ştiri Recomandate

Incendiu la bordul unicului portavion rusesc, Amiral Kuznețov (Video)
Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic