Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Israelul, atacat din nou. Rachete lansate din Fâșia Gaza
17 aug 2019 / 23:21
Trei rachete au fost trase din Fâşia Gaza spre Israel.

Trei rachete au fost trase din Fâşia Gaza spre sudul Israelului sâmbătă seară, a anunţat armata israeliană, al doilea atac de acest tip în ultimele 24 de ore, relatează AFP. Până în prezent nu a fost semnalată nicio victimă, potrivit unui comunicat al armatei.

'Trei proiectile au fost lansate din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian', a raportat armata, precizând că două proiectile au fost 'interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome'. În ceea ce priveşte soarta celui de al treilea proiectil nu au fost furnizate informaţii. Sirenele au sunat în oraşul israelian Sderot şi în împrejurimi, potrivit armatei.

Armata israeliană a anunţat vineri seară că a interceptat o rachetă lansată de palestinieni din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, un prim atac de acest gen în peste o lună. În replică, un avion de luptă israelian a lovit cel puţin trei 'ţinte' în Fâşia Gaza sâmbătă dimineaţă, potrivit unei surse de securitate palestiniene. Armata israeliană a anunţat la rândul ei într-un comunicat două lovituri asupra unor 'ţinte subterane aparţinând organizaţiei teroriste Hamas în nordul şi în centrul Fâşiei Gaza', fără a furniza mai multe informaţii.

Hamas şi Israel s-au înfruntat în trei războaie din 2008. Din martie 2018, Fâşia Gaza este teatrul unor proteste săptămânale în general însoţite de violenţe, pentru a cere recunoaşterea dreptului la întoarcere a refugiaţilor palestinieni pe pământurile istorice şi ridicarea blocadei israeliene impuse de peste zece ani enclavei. De la această dată, cel puţin 302 palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene, marea majoritate în ciocnirile care însoţesc aceste proteste. Alţi palestinieni au murit în loviturile aeriene israeliene, drept represalii la actele ostile comise în enclavă. Şapte israelieni au fost ucişi în aceste violenţe, notează AFP.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro