Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul continuă livrarea de avioane F-16 către Top Aces - contractorul privat din domeniul apărării care instruieşte piloţii US Air Force
22 iul, 12:36
Compania canadiană Top Aces Inc. ( Top Aces ) – contractor privat din domeniul apărării cu sediul în Montreal care oferă cursuri de instruire pentru piloţii de avioane de vânătoare din Statele Unite, Canada şi Australia – a primit alte patru avioane F-16 de la Forțele Aeriene Israeliene, aducând numărul total de avioane de generația a patra din inventarul său la opt.

Un alt lot de patru avioane de luptă F-16 – care au aparţinut Forțelor Aeriene Israeliene – a fost livrat săptămâna acesta companiei canadiene Top Aces, cu ajutorul unui avion de transport Antonov An-225. 

DefenseRomania a relatat la începutul acestui an despre primul lot de patru avioane F-16 ale Forţelor Aeriene Israeliene, care au fost vândute companiei canadiene Top Aces. Din acest prim lot de patru avioane F-16, trei au fost folosite de Forţele Aeriene Israeliene pentru a doborî mai multe avioane de tip MiG ale Forţelor Aeriene Siriene, în 1982, în timpul războiului din Liban.

G Ad:

Publicaţia Defense Brief precizează că acest al doilea lot de patru avioane F-16 vor suferi modificări și modernizări care le vor readuce în starea operațională. Ulterior, aceste aeronave vor fi pregătite pentru a fi utilizate pentru cursuri de antrenament ale piloților.

La începutul acestui an, Ministerul israelian al Apărării  a vândut 29 de avioane de luptă F-16 A/B, care au aparţinut Forţelor Aeriene Israeliene (IAF), către compania canadiană Top Aces - contractor privat din domeniul apărării cu sediul în Montreal care oferă cursuri de instruire pentru piloţii de avioane de vânătoare din Statele Unite, Canada şi Australia.

Acordul este evaluat la aproximativ 100 de milioane de dolari, fiecare dintre cele 29 de avioane F-16 urmând să fie vândut la un preţ cuprins între 3-4 milioane de dolari. 

În mai, Top Aces a devenit prima companie privată din lume care a obținut aprobarea Administrației Aviației Federale pentru a opera un avion de vânătoare de a patra generație.

Astfel, avionul care a marcat zborul inaugural al unei aeronave F-16 private provine de la Forțele Aeriene Israeliene și este un veteran al misiunilor de luptă îndreptate împotriva programului nuclear pe care Irakul a încercat la un moment dat să îl dezvolte.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomanda consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Flota rusă din Marea Neagră se va întări cu nave mici purtătoare de rachete din clasa Karakurt
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro