Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul nu renunță la Platoul Golan indiferent de poziția internațională. Bennett: Înălţimile Golan sunt ale Israelului, şi punct
11 oct, 19:58
Israelul îşi va menţine controlul asupra Platoului Golan, pe care l-a anexat de la Siria în urma războiului din 1967, chiar şi în cazul unei schimbări a opiniilor internaţionale privind Damascul, a declarat luni premierul israelian Naftali Bennett, potrivit Agerpres, care citează Reuters.
Tanc Merkava al Israelului, sursă foto: Wallpaper via. Israel Today

În 2019, preşedintele american de la acea vreme, Donald Trump, s-a distanţat de alte puteri mondiale recunoscând suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, pe care le-a anexat în 1981, într-un gest nerecunoscut de comunitatea internaţională.

Remarcile lui Bennett survin în contextul în care actuala administraţie americană manifestă precauţie în problema statutului juridic al Platoului Golan, iar unele state arabe, aliate ale SUA, îşi atenuează criticile la adresa preşedintelui sirian Bashar al-Assad pentru modul în care a gestionat conflictul civil ce durează de zece ani.

Conflictele interne din Siria 'au convins mulţi oameni din lumea întreagă că poate ar fi de preferat ca acest teritoriu magnific şi strategic să fie în mâinile Israelului', a declarat Bennett, exprimându-se într-o conferinţă cu privire la viitorul Platoului Golan.

 

Bennett: Înălţimile Golan sunt ale Israelului, şi punct'Dar chiar şi în situaţia în care - aşa cum s-ar putea întâmpla - lumea îşi va schimba abordarea faţă de Siria sau faţă de Al-Assad, aceasta nu va avea nicio influenţă asupra Înălţimilor Golan', a afirmat premierul israelian la forumul organizat de publicaţia conservatoare Makor Rishon.

'Înălţimile Golan sunt ale Israelului, şi punct', a exclamat în cele din urmă şeful guvernului israelian.

În discursul său, Bennett a promis să dubleze numărul populaţiei israeliene în Golan, care la ora actuală este de 20.000, aproximativ tot atât cât numără comunitatea druzilor arabi, care deseori îşi declară loialitatea faţă de Siria.

O sursă din Ministerul sirian de Externe a condamnat declaraţiile lui Bennett. 'Astfel de declaraţii şi politici agresive nu vor schimba adevărul etern că Golan a fost şi va rămâne arab şi sirian şi va reveni mai devreme sau mai târziu la patria mamă', a declarat pentru Reuters sursa diplomatică menţionată

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră la paradă: Armata României va prezenta sistemele ultramoderne Patriot și HIMARS pe care le are în dotare
Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro