Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul primește corvete noi din clasa SA'AR 6 și își asigură securitatea în Mediterană pentru următoarele decenii
27 iul, 21:49
Israelul primește din Germania două noi corvete din clasa SA'AR 6, care vor asigura, în următorii 30 de ani, securitatea platformelor israeliene de extracție a gazelor din Marea Mediterană.
Corvetă a Israelului din clasa SA'AR 6, sursă foto: Israel Navy via Naval News

La șantierele navale din Kiel, s-a desfășurat (27.07.2021) o ceremonie de predare-primire a două noi corvete de producție germană destinate marinei militare israeliene. Navele au fost botezate "INS Atzmaut" (Independența) și "INS Nitzachon" (Victoria).

Nu au fost oferite informații privind sosirea navelor în Israel, dar potrivit planificării inițiale, corvetele ar trebui să ajungă în Marea Mediterană în noiembrie 2021.

În mai 2015, Israelul și producătorii germani au semnat un contract pentru livrarea a patru corvete de aproximativ 90 de metri lungime și 13 metri lățime.

Construcția primei nave a început în luna februarie 2018. În mai 2019, aceasta a fost botezată "INS Magen", iar în noiembrie 2020 a fost predată Israelului. La începutul lunii mai 2021, a doua navă a fost botezată "INS Oz" și predată marinei militare israeliene, care echipează corvetele cu sisteme radar și armament.

G Ad:

Cele patru nave din clasa SA'AR 6 vor reprezenta coloana vertebrală a marinei israeliene în următorii 30 de ani. Israelul intenționează să le utilizeze pentru a-și proteja platformele de extracție a gazelor din Marea Mediterană.

Trimisul Ambasadei israeliene în Germania, Aaran Sagui, a subliniat, la ceremonia de predare-primire, relația strategică strânsă dintre Israel și Germania.

Livrările de arme germane către Israel sunt controversate din cauza conflictului din Orientul Mijlociu. Conform informațiilor anterioare, guvernul federal finanța aproximativ o treime din afacere, aproximativ 115 milioane de euro. Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) nu a furnizat nicio informație despre valoarea prețului de achiziție.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o gruparea navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro