Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Italia încă analizează vânzarea a două fregate către Egipt
12 iun, 22:27
Ministrul de Externe al Italiei, Luigi Di Maio a transmis paralamentului că autorizarea vânzării a două fragate FREMM către Egipt este „încă în desfășurare” fiind examinată bază tehnică și legală, iar guvernul o va evalua politic.

Declarația ministrului de externe pare să contrazică informațiile publicate pe 8 iunie de agenției de știri ANSA care a citat surse apropiate acestei achiziții, spunând că premierul Giuseppe Conte a aprobat vânzarea fregatelor pentru 1,2 miliarde de euro după ce a vorbit cu președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, transmite Janes.

Ambele fregate au fost comandate pentru Marina italiană și au fost lansate la apă, dar nu au fost încă puse în funcțiune.

Presa italiană a spus, în februarie, că vânzarea fregatelor FREMM face parte dintr-un pachet mult mai mare care include alte patru fregate, 20 de corvete clasa Falaj pe care Fincantieri le-a construit pentru Emiratele Arabe Unite, 24 de avioane multirol Eurofighter Typhoon, 24 avioane de antrenament M346 și un satelit de supraveghere. Acest lucru a fost confirmat și de Ministerul Apărării din Egipt printr-un mesaj postat pe Twitter.

 

În mai, Leonardo a încheiat un contract pentru 32 de elicoptere AW149 pentru aproximativ 871 de milioane de euro.

În Italia, vânzările de echipamente de apărare pentru Egipt sunt controversate pentru că statul nord african esta acuzat de încălcarea drepturilor omului, în special în urma rezultatului anchetei parlamentare care a investigat moartea lui Giulio Regeni, un student italian care a fost torturat și ucis în Egipt în 2016. Ministerul de Interne al Egiptului a spus că Regeni a fost ucis de niște hoți, dar există afirmații că a murit în custodia forțelor de securitate egiptene care îl bănuiau că spionează.

Citește și: Turcia, demonstrație de forță în Mediterană cu nave de război și avioane de vânătoare

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ungaria achiziționează rachete AMRAAM pentru Gripen. Cea mai mare achiziție din istoria cooperării militare dintre Ungaria și SUA
Pompeo spune că situația actuală nu e 'Războiul Rece 2.0', dar 'problema China' e în unele privințe mult mai dificilă
David și Goliat: China vs. Taiwan, în bătălia pentru 'o singură Chină'
Ministerul rus al Apărării va încheia un nou contract pentru achiziționarea de avioane Su-35S
Lupta Poliției Române cu clanurile interlope. Iohannis spune că lupta e 'una de durată'
Brigadă Stryker a SUA, în zona Mării Neage pentru descurajarea unei eventuale acțiuni a Rusiei
Preşedintele Iranului ameninţă că vor exista consecinţe dacă embargoul asupra armelor va fi prelungit
O dronă turcă a ucis doi înalți oficiali irakieni
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro