Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia reevaluează embargoul asupra armelor impus Emiratelor Arabe Unite și Arabiei Saudite
Roma a anunțat că este dispusă să consolideze legăturile "cooperării strategice" cu țările din Golf și, în special, cu Emiratele Arabe Unite (EAU), având în vedere "noua lor poziție" în regiunea Orientului Mijlociu, definită ca fiind mai responsabilă. Cu aceasta, guvernul italian ar putea depăși "măsurile restrictive" impuse anterior, cu referire la revocarea autorizațiilor pentru exportul de rachete și bombe în Arabia Saudită și EAU.

Comisia pentru afaceri externe a Camerei a exprimat, la 3 august, o "evaluare favorabilă" cu privire la posibila revocare a restricțiilor impuse la 29 ianuarie,pentru exportul de rachete și bombe către cele două țări din Golf.

Comisia sprijină angajamentul de a consolida cooperarea strategică cu țările din Golf care s-au arătat în favoarea "dialogului, păcii și stabilității". În ceea ce privește Emiratele Arabe Unite, semnele schimbării lor de poziție se regăsesc în angajamentul față de partea Occidentală în lupta împotriva terorismului fundamentalist promovat de Daesh și Al Qaeda, în sprijinul umanitar acordat Națiunilor Unite pentru populația yemenită și în retragerea forțelor armate ale Abu Dhabiului din conflictul yemenit.

Aceste ultime informații au fost confirmate de "autoritățile emirate", precum și de ministrul de externe al Emiratelor Arabe Unite, Abdullah bin Zayed al-Nahyan, care, în aprilie, l-a asigurat pe ministrul Di Maio că forțele sale nu mai sunt angajate în conflictul yemenit.

Decizia Romei din 29 ianuarie, care a reprezentat un moment de criză pentru relațiile bilaterale dintre Italia și cele două țări din Golf, a fost urmată de câteva episoade de fricțiune. Mai exact, la 8 iunie, biroul Farnesina (Ministerul de Externe) responsabil cu autorizațiile de export l-a convocat pe ambasadorul EAU la Roma, Omar al-Shamsi, după ce Abu Dhabiul a refuzat unui avion militar italian, cu destinația Afganistan, să traverseze spațiul său aerian. În timpul interviului, ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, și-a exprimat "surpriza și dezamăgirea puternică" pentru un "gest neașteptat, greu de înțeles".

G Ad:

Episodul a implicat un avion militar care transporta jurnaliști și ofițeri militari, în drum spre ceremonia retragerii trupelor italiene din Afganistan. Când aeronava a solicitat autorizația pentru tranzitarea spațiului aerian al EAU, Abu Dhabiul a refuzat-o, forțând o escală neplanificată în Dammam, Arabia Saudită. Ulterior, avionul și-a continuat călătoria, dar pe un traseu mai lung.

Apoi, aproximativ o lună mai târziu, pe 2 iulie, cei aproximativ o sută de soldați ai forțelor aeriene italiene au părăsit baza italiană de pe aeroportul al-Minhad, din Emiratele Arabe Unite, considerat a fi un pol strategic pentru sprijinirea misiunilor naționale din Irak și Cornul Africii.

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
În vizită în Turcia, Merkel mulțumește Ankarei pentru colaborare, dar nu a omis să critice regimul
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro