Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Japonia are încă o navă fabricată din material compozit pentru operațiuni de deminare
14 dec 2019 / 16:23
Șantierul naval Japan Marine United Corporation a lansat la apă cea de-a treia navă de deminare din clasa Awaji (MCMV), la comanda Forțelor Navale din Japonia (JMSDF), transmite Jane.

Nava care are 67 m lungime și a fost botezată Etajima (cu numărul pennant MSO 306), a fost lansată la apă pe 12 decembrie la șantierul naval din Yokohama și este de așteptat să intre în dotarea JMSDF în martie 2021.

La sfârșitul lunii august, JMSDF a solicitat aproximativ 118,8 milioane de dolari pentru anul fiscal 2020 pentru a construi a patra navă pentru deminare.

Potrivit JMSDF, nava din clasa Awaji are un echipaj de aproximativ 55 de militari, un deplasament de 690 de tone și un pescaj de 5,2 m. Fiecare navă, dintre cele aflate în funcțiune, este propulsată de două motoare diesel de 2.200 CP fiecare și poate atinge o viteză maximă de 14 kt.

Carena acestor platforme a fost construită dintr-un material compozit consolidat cu fibre pentru a reduce greutatea, precum și semnătura radar în timpul operațiunilor de deminare. Materialul este, de asemenea, foarte rezistent la coroziune, conform JMSDF.

Un purtător de cuvânt al JMSDF a declarat că navele din clasa Awaji sunt de așteptat să funcționeze mai mult de 30 de ani. Nava Etajima este echipată cu sisteme de supraveghere care pot localiza obiecte sub apă la distanțe lungi atât în timpul zilei, cât și noaptea.

Nava este dotată cu sistemul Mitsui E&S Holdings (EMDS) pentru identificarea și eliminarea minelor, precum și cu un sonar cu adâncime variabilă (VDS), conceput pentru detectarea, localizarea și clasificarea minelor. Nava Etajima are la bord vehicule subacvatice fără pilot (UUV-uri) pentru localizarea și distrugerea minelor aflate la mare adâncime.

Vezi și: Japonia a lansat la apă submarinul Toryu (SS 512), primul din lume echipat cu baterii lithium-ion

Ştiri Recomandate

Ucraina: Forțele de ocupație pro-ruse au atacat o zonă rezidențială din Donețk
Zeci de tancuri T-34, readuse la 'viață' în Rusia pentru a aminti de victoria împotriva Germaniei naziste
China a primit un loc în Consiliul pentru Drepturile Omului (ONU). ”Absurd și imoral. Un piroman, șeful pompierilor”
Iohannis: Armata română se bucură de aprecierea NATO. România, pilon de stabilitate şi securitate pe flancul estic
Militarii din Ecuador au ridicat cadavrele victimelor COVID-19. Președinția a reacționat după imaginile cu cadavre pe străzi
Ziua NATO în România. Orban: Omenirea, într-o luptă aproape inegală cu un inamic invizibil
Fost expert NATO: Rusia a infiltrat ofițeri GRU în Italia
Ministrul Nicolae Ciucă, în vizită la spitalul de campanie de la Constanța. Instalarea facilității decurge conform planului