Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden ar putea închide celebra închisoare Guantanamo Bay
11 ian, 21:15
Organizaţia care militează pentru respectarea drepturilor omului, Amnesty International, a făcut apel la preşedintele ales al SUA Joe Biden să închidă centrul de detenţie din Golful Guantanamo, din Cuba, după ce îşi va începe mandatul, relatează luni dpa, citată de Agerpres.
Guantanamo Bay, Cuba

În urmă cu 11 ani, vorbind în calitate de vicepreşedinte la un eveniment în Germania, Biden a spus că preşedinţia lui Obama "va respecta drepturile celor pe care îi judecăm. Şi vom închide centrul de detenţie din Golful Guantanamo", un angajament care rămâne neîndeplinit, a precizat Amnesty într-un comunicat.

Acum îşi poate îndeplini acest angajament, a menţionat Amnesty într-un comunicat publicat online alături de un raport care documentează încălcările drepturile omului în cazul deţinuţilor din centru.

În 1898, SUA au intervenit în războiul de independenţă dintre Cuba şi Spania. În 1903 s-a ajuns la un acord care le-a permis SUA să utilizeze partea de est a provinciei Guantanamo ca bază navală.

După atacurile teroriste de la 11 septembrie 2011, SUA au deschis aici o închisoare unde să-i ţină pe suspecţii de terorism în absenţa unui proces.

"De atunci, acolo au fost comise infracţiuni, sfidând legea internaţională", a declarat Maja Liebing, expert pentru cele două Americi în cadrul Amnesty International Germania.

Raportul descrie încălcările drepturilor omului comise împotriva celor deţinuţi, inclusiv tortură şi lipsa unui proces recent. Potrivit ultimelor informaţii, notează dpa, 40 de persoane erau deţinute în centrul de la Guantanamo.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro