Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Juan Guaido se opune prezenței navelor de război rusești în Venezuela
23 aug, 14:29
Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela şi preşedinte interimar al acestei ţări, se declar ă împotriva prezenței posibile a navelor de război rusești în apele teritoriale şi porturile venezuelene.

,,Nu am aprobat prezența navelor de război ruse în Venezuela, deoarece ar fi o încălcare gravă a suveranității țării", a declarat liderul opoziției la Radio Uniunea, potrivit Uawire.org.

Guaido consideră, de asemenea, că actualul guvern venezuelean condus de Nicolas Maduro încearcă să demonstreze că are sprijin internațional, invitând navele de război străine să ancoreze în porturile venezuelene.

Pe 15 august, în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Moscova, ministrul rus apărării Sergey Shoygu și omologul său venezuelan Vladimir Podrino Lopez au semnat un acord pentru a permite navelor militare rus să efectueze vizite în porturile Venezuelei.

În cadrul acordului încheiat între cei doi miniştrii ai apărării, se stipulează că porturile venezuelene vor fi deschise marinei ruse, ceea ce îi va permite pe viitor Rusiei să achiziționeze o bază navală în America Latină.

,,Pentru a menține o relație puternică și dinamică, am semnat noi acorduri de cooperare cu Federația Rusă'', a spus Padrino López.

În luna iunie a acestui an, președintele rus Vladimir Putin a negat implicarea Rusiei în evenimentele din Venezuela. El a confirmat că Rusia a vândut arme către Venezuela în timpul președinției lui Hugo Chávez și că în cadrul contractelor actuale pe care Moscova le are cu Caracasul, Rusia nu face altceva decât să ofere servicii de mentenanţă pentru echipamentele militare şi să instruiască specialiștii din domeniul militar.

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene