Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
KF-X | Coreea de Sud a publicat noi imagini de la asamblarea primelor prototip al noilor avioane de generația a V-a
Săptămâna trecută, pe pagina de Facebook a Republic of Korea Armed Forces, au fost date publicităţii noi imagini de pe linia de producție a programului pentru dezvoltarea avionului KF-X.

Compania sud-coreeană Korea Aerospace Industries (KAI) a dat publicității o serie de noi imagini de pe linia de producţie a primelor prototipuri al aeronavei KF-X despre care Seulul precizează că vor fi de generația a V-a. Deşi Seulul s-a raportat inițial la noua aeronavă ca fiind de generația a 5-a, Forțele Aeriene ale Coreei de Sud vorbesc despre dezvoltarea unui avion multirol de generație 4++.

Programul progresează rapid și se observă îmbunătățiri pe primul prototip al modelului KF-X. Activitățile de producție ale celui de-al doilea și al treilea prototip continuă fără întârzieri

KF-X (Korean Fighter eXperimental) este dezvoltat de Coreea Aerospace Industries (KAI) pentru Forțele Aeriene ale Republicii Coreea (ROKAF) și Forțele Aeriene Indoneziene (TNI-AU). Agenția pentru Dezvoltare a Apărării (ADD) servește ca director general al programului, iar Lockheed Martin este principalul partener străin care oferă consultanță tehnică.

Compania KAI este responsabilă pentru proiectarea, asamblarea și testarea generală a aeronavei. Compania a avut experiență în dezvoltarea și fabricarea avioanelor din seria T-50. KF-X este un avion stealth de nouă generație care combină elemente ale unui avion de vânătoare de generația a 5-a. Deși inițial avioanele au fost destinate să fie produse ca aeronave de generația a 5-a, prima aeronavă care a ieșit de pe linia de producție, conform specificaţiilor este de generaţia 4++. Dar, conform producătorului, după o serie de alte lucrări planificate de actualizare, aeronava va deveni una de generația a V-a.

Dezvoltarea KF-X, conform programului, ar trebui finalizată undeva în 2026. Coreea de Sud intenționează să achiziționeze peste 250 de aeronave de acest fel. Noile avioane ale Coreei de Sud, dezvoltate intern, vor înlocui treptat aeronavele F-4 Phantom II  și Northrop F-5E Tiger II.

Amintim că în cursul anului trecut, producătorul GE Aviation a anunțat în luna mai a livrat primul motor F414-GE-400K către Korea Aerospace Industries, compania sud-coreeană care se ocupă cu dezvoltarea programului.

Motoarele F414 se regăsesc de asemenea și pe aeronavele Boeing F/A-18 Super Hornet, JAS 39 Gripen, dar și pe aparatele indiene HAL Tejas. Știm totodată că în ceea ce privește armamentul, pe viitoarea aeronavă vor fi integrate rachete aer-aer Meteor dezvoltate de MBDA.

KAI spune că KF-X este unul dintre cele mai importante proiecte naționale de înlocuire a avioanelor de luptă existente în dotarea Forțelor Aeriene Sud-Coreene. Se așteaptă ca primul zbor al unei aeronave KF-X să aibă loc în 2022, în timp ce primul avion este planificat să intre în serviciul ROKAF până în 2025.

Este de aşteptat ca avionul multi-rol KF-X să atingă o viteză maximă de aproximativ 1.400 mph (aproximativ 1.83 Mach), să aibă o autonomie de aproximativ 2.900 km, să aibă o greutate maximă la decolare de 25.580 kg și o capacitate de încărcare utilă de până la 7.700 kg.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro