Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lider Hezbollah: Un război împotriva Iranului va fi un război împotriva întregii axe
10 sep 2019 / 15:24
Șeful mișcării de rezistență a Libanului a avertizat că orice act de război împotriva Iranului ar echivala cu o declarație de război împotriva întregului front de rezistență, subliniind că orice astfel de acțiune militară va grăbi sfârșitul Israelului și prezența militară a SUA în toată regiunea, transmite agenția de presă Tasnim.
Lider Hezbollah Seyed Hassan Nasrallah

Într-un discurs televizat, marți, cu ocazia lui Ashura, care marchează aniversarea martiriului imamului Hussein, al treilea imam șiit și al nepotului profetului Mohammad, secretarul general Hezbollah, Seyed Hassan Nasrallah, a subliniat că grupul de rezistență nu ar rămâne neutru în fața oricărei agresiuni militare împotriva Iranului.

„Respingem orice plan de război împotriva Iranului, deoarece un astfel de război va aprinde regiunea și va distruge țările și popoarele. Va fi un război împotriva întregii axe a rezistenței", a spus Nasrallah, potrivit Press TV.

"Acest presupus război va fi sfârșitul Israelului și hegemonia americană și prezența în regiune", a avertizat liderul Hezbollah.

Libanul și mișcarea sa Hezbollah respectă Rezoluția 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a dispus încetarea focului în războiul israelian din 2006, dar dacă regimul Tel Aviv atacă țara arabă, se va confrunta un răspuns adecvat, a menționat Nasrallah.

Nasrallah a mai hulit Israelul pentru „mii de încălcări” ale suveranității Libanului în ultimii 13 ani.

Nu există linii roșii

 

El a amintit, de asemenea, incursiunea cu drone israeliene asupra Libanului de pe 25 august, la care mișcarea a răspuns cu tărie, subliniind că Hezbollah observă „nicio linie roșie” atunci când vine vorba de salvarea Libanului.

"Avem dreptul de a ne apăra țara și suveranitatea, și nu vor exista niciun fel de linii roșii", a spus el.

Nasrallah a arătat, de asemenea, că Hezbollah a distrus luni o dronă israeliană și a spus: „În ciuda tuturor amenințărilor și intimidării, astăzi afirmăm echilibrul de putere și consolidăm forța de descurajare pentru a proteja țara noastră.”

În altă parte, în discursul său, Nasrallah a reiterat angajamentul Hezbollah față de cauza palestiniană împotriva ocupației israeliene. El a denunțat, de asemenea, măsurile israeliene, în special cele luate de premierul Benjamin Netanyahu, împotriva ansamblului Moscheei Al-Aqsa.

În plus, șeful Hezbollah a criticat statele din Golful Persic, în special Arabia Saudită, pentru comiterea unor crime împotriva umanității în Yemen și a denunțat tăcerea comunității mondiale cu privire la aceste atrocități.

Nasrallah a condamnat în plus opresiunea regimului Bahrein împotriva poporului său, precum și sprijinul său pentru comploturile israeliene.

Vezi și: Benjamin Netanyahu avertizează că Israelul va aplica ”o lovitură devastatoare” organizației Hezbollah

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez de externe: Rusia este o amenințare la adresa Uniunii Europene
Armata siriană îşi consolidează controlul în provincia Alep
Militarii români din detaşamentul Carpathian Pumas au intervenit pentru a sprijini Forţele Armate Maliene
Rebelii houthi din Yemen au doborât un avion militar Saudit (Video)
Emmanuel Macron: Rusia va continua să încerce să destabilizeze democraţiile occidentale
EXCLUSIV
Dialogurile unui președinte american
Războiul din Siria: Donald Trump a cerut Rusiei să înceteze să susţină atrocităţile regimului Assad
Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au bombardat mai multe ținte în Yemen