Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Lituania și Rusia vor face schimb de spioni
17 oct 2019 / 14:59
Lituania și Rusia au convenit să facă schimb de persoane condamnate pentru spionaj, au confirmat surse informate, citate de Delfi, transmite paginaderusia .

Lituania ar urma să transfere Rusiei pe agentul Serviciului Federal de Securitate (FSB) Nikolai Filipcenko, condamnat în urmă cu doi ani, iar Rusia pe cetățenii lituanieni condamnați în 2016, Eugene Mataitis și Aristidas Tamosaitis.

În acordul de schimb ar fi fost inclus și un cetățean norvegian, condamnat în Rusia și un alt cetățean rus. Probabil este vorba despre Frood Berg, pe care instanța rusă l-a condamnat la 14 ani de închisoare.

Consiliul Apărării de Stat, condus de Gitanas Nauseda, a decis să facă schimbul de spioni săptămâna trecută, dar procesul este înfrânat din cauza discuțiilor despre mecanismul juridic.

Nauseda susține amendamentul privind schimbul de condamnati pentru spionaj, înregistrat de parlamentarul Dainius Gaižauskas, dar nu comentează acordul de schimb cu Rusia.

Amendamentul „este în interesul securității naționale și este justificat în planul realizarii unor mecanisme adecvate pentru protejarea cetățenilor lituanieni. O astfel de practică, care prevede și posibilitățile de grațiere, este consacrată în actele juridice și ale altor țări străine”, a declarat secretarul de presă prezidențial, Antanas Bubnalis.

Vezi și: Preşedintele Lituaniei: Rusia nu a făcut nimic pentru a ne câștiga încrederea 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Noi informații despre luptele de la frontieră dintre India și China. Militarii indieni au fost copleșiți numeric
Avioane neidentificate au atacat o bază libiană unde se aflau forțe ale Turciei. MiG-29 și Su-24, 'principalii suspecți'
Consilierul lui Rogozin, șeful Roscosmos, arestat şi acuzat de FSB de 'înaltă trădare' în beneficiul unui stat membru NATO (Video)
O expertă acuză SUA că a acționat 'ilegal' în operațiunea în care o dronă MQ-9 Reaper l-a asasinat pe generalul iranian Soleimani
Armata germană a solicitat aproape 2000 de rachete pentru sistemele MARS M270 MLRS
Un partid din Federația Rusă vrea referendum pentru includerea Transnistriei în componența Rusiei
Încălcarea drepturilor omului. Moscova ameninţă că va răspunde sancţiunilor ''ostile'' anunţate de Londra
Estonia denunţă 'agresiunea continuă a Rusiei' şi ajută Armata Ucrainei cu mii de pistoale Makarov
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro