Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lituania va finaliza anul viitor prima secțiune de 110 km a gardului de sârmă ghimpată de la granița cu Belarusul
13 sep, 21:03
Guvernul Lituaniei a anunţat luni că va începe în această lună lucrările la prima secţiune a gardului cu sârmă ghimpată de la frontiera cu Belarus menit să oprească trecerea migranţilor, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Lucrările la această secţiune de 110 km ar urma să se încheie în aprilie.

Peste 4.100 de migranţi, în mare parte din Orientul Mijlociu şi Asia, au intrat în Lituania în acest an, ceea ce a dus la o dispută între Uniunea Europeană şi Belarus.

UE îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de faptul că permite trecerea migranţilor pentru ca aceştia să ajungă la graniţa cu blocul comunitar, ca răspuns la sancţiunile impuse Minskului în urma reprimării opoziţiei politice.

Guvernul lituanian a precizat că a alocat lucrările de construire a acestei prime secţiuni a gardului de la frontieră companiei de stat EPSO-G, specializată în reţele de fire electrice şi de gaz, la un cost de 36 de milioane de euro.

Gardul va avea sârmă ghimpată deasupra şi o înălţime de 4 metri, a spus un purtător de cuvânt al EPSO-G. Alte şase role de sârmă ghimpată vor fi amplasate în formă de piramidă între graniţă şi gard.

 

Restul de 400 de km din gard ar trebu finalizați până în septembrie 2022Restul de 400 de km din preconizatul gard vor fi finalizaţi până în septembrie 2022. În zonele unde se află râuri şi lacuri nu va fi instalat gard. Graniţa se întinde pe 670 de km.

Lituania, Polonia şi Letonia se confruntă cu un val de migranţi din Orientul Mijlociu la frontierele lor cu Belarus. Prin urmare, toate cele trei ţări au declarat stare de urgenţă, pentru a putea să controleze mai bine frontiera.

Ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anusauskas, a acuzat luni Rusia că a creat această criză împreună cu Belarus.

"Suntem convinşi că, de la început, Belarusul şi-a coordonat acţiunile cu Rusia", a declarat el presei la baza militară Ainazi din Letonia, după întâlniri cu omologii săi din celelalte ţări baltice şi Polonia.

G Ad:
Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro