Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Lockheed Martin, contract de 4,7 miliarde de dolari pentru 78 de avioane de luptă F-35
Compania americană Lockheed Martin, principalul furnizor de armament al Departamentului Apărării al Statelor Unite ale Americii, a primit un contract în valoare de 4.708.927.970 USD pentru a produce 78 de avioane de vânătoare F-35, în toate cele trei versiuni disponibile.

F-35 este construit în trei versiuni: F-35A - decolare şi aterizare convenţională (CTOL), F-35B - decolare de pe suprafeţe reduse şi aterizare verticală (STOVL) şi F-35C - decolare asistată de sistemul catapultă, aşa numitul sistem CATOBAR, versiune destinată portavioanelor (CV).

Avionul F-35, produs de compania Lockheed-Martin, este parte a programului de înzestrare Joint Strike Fighter al Pentagonului, cel mai costisitor din toate programele de înzestrare dezvoltate de armata americană.

Contractul în valoare de 4.7 miliarde de dolari include: 48 de aeronave de luptă F-35A pentru US Air Force, 14 avioane de luptă F-35B pentru Marine Corps, 16 avioane de luptă F-35C pentru US Navy. Se preconizează că lucrările vor fi finalizate până în martie 2023, a anunțat marți un comunicat al DoD.

Pe lângă contract în valoare de 4.7 miliarde de dolari, Lockheed Martin Aeronautics a mai primit încă un contract în valoare de 202 de milioane de dolari pentru a continua să dezvolte, să susțină și să producă aplicații software pentru aeronavele F-35.

Amintim că, săptămâna trecută, mai mulţi membri ai Camerei Reprezentaţilor din SUA, o sută treizeci la număr, au solicitat comisiilor de apărare din Congres să dispună o creştere a numărului de avioane de vânătoare F-35, cu 24% față de numărul solicitat de Pentagon pentru anul fiscal 2021.

Astfel, în prima fază, Departamentului Apărării solicita 79 de avioane F-35, dintre care 48 din modelul F-35A - utilizat de Forțele Aeriene, 10 aeronave F-35B - utilizate de pușcașii marini și 21 de aeronave F-35C - utilizate de pentru US Navy. În schimb, semnatarii scrisorii doreau o creștere cu 24 % a achizițiilor de avioane F-35, ajungând până la 98 în total, față de 79 câte au fost solicitate iniţial de Pentagon, incluzând alte 12 F-35A, alte două F-35B și alte cinci aeronave F-35C.

După cum se poate observa, Departamentului Apărării al SUA a luat cu totul altă decizie, preferând în cele din urmă să cumpere 78 de aeronave F-35 şi nu 79 câte erau planificate iniţial, dar şi să respingă solicitarea pentru 98 de avioane de vânătoare F-35, înaintată de mai mulţi membri ai Camerei Reprezentaţilor.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rheinmetall a testat, într-un poligon din Ungaria, un vehiculul de luptă Lynx KF41 (Foto/Video)
Plan pe 15 ani pentru modernizarea Forţelor Armate Elene| Principalul obiectiv, achiziţionarea de avioane F-35
EXCLUSIV
Un sistem S-300 a dat chix în timpul unui exercitiu militar (Foto/Video). Propaganda rusă a muşamalizat incidentul
Două F-16 românești au efectuat misiuni cu două bombardiere americane B-52
 Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 4)
Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au efectuat un nou zbor în interiorul granițelor Republicii Belarus
Aleksandr Lukaşenko, marioneta lui Putin, susţine că nu este interesat să fie recunoscut ca preşedinte de Occident 
Diplomați ruși, acuzați de spionaj militar, expulzați din Bulgaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro