Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lockheed Martin furnizează sisteme HIMARS pentru 492 de milioane de dolari
16 iul, 13:02
Compania Lockheed Martin a primit un contract în valoare de 492 de milioane de dolari pentru a livra armatei SUA lansatoare HIMARS M142.

Pentagonul a anunțat că Lockheed Martin a primit un contract pentru lansatoarele de rachete HIMARS M142, conform declarației Departamentului Apărării al SUA.

Contractul anunțat este evaluat la peste 492 milioane de dolari și acoperă, de asemenea, cerințele de asistență pentru includerea întreținerii, instruirii, echipamente de asistență, piese de schimb și software-ul. Se așteaptă ca lucrările să fie finalizate până la 30 mai 2023.

Site-ul lui Lockheed Martin a spus că HIMARS este o capabilitate strategică pentru apărarea obiectivelor importante, reducând în același timp costurile generale ale misiunii. HIMARS este soluția cea mai avansată din punct de vedere tehnic, accesibilă și durabilă pentru artilerie. Oferă tehnologii de vârf pe o platformă indigenă.

Se completează perfect cu sistemul de lansare M270A1 și cu MLRS, astfel simplificând mult operațiunile coaliției, de formare, de logistică și de coordonare.

HIMARS poate folosi întreaga familie de muniții ale Sistemului de lansare cu rachete multiple (MLRS), incluzând toate variantele sistemului de rachete tactice armate (ATACMS).

În plus, HIMARS este capabil să lanseze noua rachetă ghidată MLRS și varianta sa unitară oferind capabilități avansate, suport logistic redus și atac de precizie. Conceput pentru a permite trupelor să se angajeze și să învingă artileria, concentrațiile de apărare aeriană, camioanele, armura ușoară și vehiculele blindate, precum și fortificațiile HIMARS se poate îndepărta din zonă la viteză mare după lansare, înainte ca forțele inamice să poată localiza sistemul de lansare.

Vezi și: Departamentul Apărării al SUA a aprobat producția de către Lockheed Martin a rachetelor tactice HIMARS pentru România

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video