Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lockheed Martin poartă discuții cu state NATO pentru SkyKeeper - sistem de comandă și control pentru apărarea antiaeriană
Lockheed Martin se află în discuții cu mai multe state din NATO cu privire la o posibilă achiziționare a sistemului de comandă și control SkyKeeper.
Sursă foto: Lockheed Marin

Sistemul de comandă și control pentru apărare antiaeriană SkyKeeper ar putea fi achiziționat de mai multe state NATO, potrivit unui anunț al Lockheed Martin UK, către DefenseRomania.

Lockheed precizează că SkyKeeper, capabilitate de ultimă generație, permite monitorizarea spațiului aerian și controlul sistemelor de apărare antiaeriană rază scurtă și foarte scurtă de tip SHORAD/VSHORAD.

Sistemul de comandă control este utilizat pentru diferite sisteme antiaeriene în state precum Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Belgia, Letonia, Polonia sau Slovacia.

Potrivit datelor prezentate de companie, sistemul a fost inițial dezvoltat pentru Marea Britanie. 

G Ad:

Amintim că România intenționează să achiziționeze sisteme de apărare antiaeriană de tip SHORAD/VSHORAD în baza programului „Sistem integrat de rachete sol-aer cu bătaie mică și foarte mică”.

Obiectivele principale ale acestui program de înzestrare sunt: asigurarea Armatei Române cu sisteme sol-aer de apărare antiaeriană apropiată și foarte apropiată; asigurarea interoperabilității cu sistemele NATO; îmbunătățirea capabilităților de apărăre antiaeriană.

Potrivit datelor din presă, România intenționează să achiziționeze 27 de sisteme de antiaeriene SHORAD/VSHORAD, program estimat la peste 2.7 miliarde de euro.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro