Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Luftwaffe achiziționează aeronave F/A-18. Scandal politic în Germania
20 apr, 13:38
Germania urmează să își înlocuiască aeronavele Tornado ale Luftwaffe.

Potrivit cotidianului german Der Spiegel, Germania va achiziționa 45 de aeronave americane F/A-18 dezvoltate de Boeing. Subliniem că informația nu este încă confirmată oficial.

Astfel, nemții precizează că ministrul Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a trimis un e-mail către omologul său american Mark Esper, prin care l-a informat de decizia Germaniei de a achiziționa aeronave F-18.

Potrivit sursei citate, Berlinul va achiziționa 30 de aparate F/A-18 Super Hornet și 15 avioane EA-18G, varianta cu două locuri.

Time.com precizează că Ministerul Apărării de la Berlin nu a putut fi contactat pentru a confirma informația în timp ce Pentagonul a refuzat să comenteze știrea.

 

Decizia Germaniei de a achiziționa F/A-18 a stârnit un scandal politic în Coaliție

 

Decizia ministrului Kramp-Karrenbauer prin care a anunțat partea americană cu privire la achiziționarea aeronavelor F/A-18 a stârnit nemulțumire în Coaliție.  Der Spiegel precizează că SPD (Partidul Social Democrat din Germania) s-a arătat nemulțumit de faptul că ministrul Apărării nu i-a informat înainte de a lua această decizie.

Spiegel amintește că Ursula von der Leyen, predecesoarea Annegretei Kamp-Karrenbauer, a oferit o soluție de compromis social-democraților din Coaliție, astfel încât Germania ar fi trebuit să împartă comanda între F/A-18 și Eurofighter - construit de Airbus -, BAE System (Marea Britanie), Leonardo SpA (Italia).

Potrivit celor de la Deutsche Welle, social-democrații germani se opun achiziției de avioane americane F/A-18 întrucât o parte din membrii SPD încearcă să limiteze participarea Berlinului la programul nuclear american, iar în acest sens aeronavele F/A-18 ar putea, în caz de urgență, să utilizeze focoase nucleare americane aflate la Baza Aeriana Buchel din Germania.

Nu în ultimul rând, o parte din social-democrații germani care critică politica președintelui american Donald Trump, consideră că Berlinul nu ar trebui să acorde Washingtonului un contract care se va ridica la miliarde de euro.

Nemulțumirile din Coaliție ar fi întârziat un anunț oficial.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro