Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lukașenko anunță achiziția de armament din Rusia în valoare de peste un miliard de dolari. Belarusul țintește în special S-400
În cadrul unei declarații susținute în poligonul Obuz-Lesnovsky, unde a asistat la unul dintre episoadele manevrelor Vest-2021, președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a anunțat, pe 12.09.2021, că autoritățile de la Minsk intenționează să cumpere armamente din Federația Rusă, în valoare de peste un milliard de dolari.

“Președintele a spus că, pe timpul recentelor discuții purtate la Kremlin, a fost acordată o mare atenție problemelor din sfera apărării și securității. Au fost analizate, în principal, perspectivele de achiziționare a unor complexe de rachete antiaeriene S-400”, se arată într-un comunicat al agenției de stat BelTA, preluat de agenția rusă Interfax.

Pe 01 septembrie, Lukașenko a anunțat că, în perioada următoare, Republica Belarus va primi din Rusia zeci de avioane, elicoptere, mijloace de apărare antiaeriană, precum și, posibil, complexe S-400.

“În viitorul apropiat, Federația Rusă ne va furniza zeci de avioane, zeci de elicoptere și cele mai importante arme de apărare antiaeriană. Poate chiar S-400. Chiar avem nevoie de ele și eu am vorbit deja despre asta”, a precizat Lukașenko.

După cum a declarat președintele, este vorba despre cele mai moderne echipamente. “Ne vom echipa din nou Forțele Armate. Dacă vom vedea la exercițiile Vest-2021 că avem nevoie și de altceva, atunci vom cumpăra din Federația Rusă și vom pune în funcțiune”, a adăugat Lukașenko.

G Ad:

 

Vânzarea către Belarus a sistemelor S-400 nu e nicio problemă pentru Federația Rusă

 

Anterior, șeful Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară Internațională din Rusia, Dmitri Shugaev, a declarat, răspunzând la o întrebare a unui corespondent al agenției Interfax, că problema livrării de complexe de apărare antiaeriană S-400 către Republica Belarus nu a trecut încă în plan practic.

“Nu s-a ajuns încă la planul practic, dar cu o țară atât de apropiată cum este Republica Belarus nu cred că se va pune niciun fel de problemă”, a spus Shugaev pe 25 august la forumul Armata-2021.

“Dacă partea belarusă va adresa o solicitare pentru achiziționarea de complexe de apărare antiaeriană S-400 și Pantsir-S”, aceasta va fi rezolvată în scurt timp, a precizat Shugaev.

Pe 09 august, Lukașenko a anunțat că autoritățile de la Minsk sunt interesate să cumpere sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400 și se bazează pe o decizie politică pozitivă a conducerii Rusiei. “O astfel de întrebare a fost pusă președintelui Rusiei. La un preț rezonabil, printr-un împrumut, putem să cumpărăm, pentru că nu avem acești bani acum. Dar, purtăm un dialog pentru achiziționarea sistemelor S-400”, a spus atunci Lukașenko.

“S-400 este de mare interes pentru noi și sunt sigur că vom primi aceste complexe”, a adăugat el.

Pe 14 ianuarie 2021, și comandantul Forțelor Aeriene și Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Republicii Belarus, Igor Golub, a declarat că Minskul intenționează să încheie un contract cu Rusia pentru livrarea de complexe de apărare antiaeriană S-400 și Pantsir-S.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Trei calde și una rece în programul hipersonic al SUA. Lansarea unui focos hipersonic s-a soldat cu un eșec
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro