Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate
28 feb, 15:17
Autorităţile Macedoniei de Nord au hotărât ca după zece ani de activitate să desfiinţeze o unitate secretă de securitate, dotată cu avioane israeliene Hermes 450, în cadrul reformelor aplicate după ce în trecutul apropiat s-au înregistrat abuzuri.

Este vorba de o unitate de avioane fără pilot, care puteau zbura până la o depărtare de 300 de kilometri de staţia de control, care puteau rămâne în aer 20 de ore şi care nu există în dotarea niciunei armate din regiune, transmite agenția BETA, citată de Rador.

Potrivit portalului Reţelei balcanice de securitate, aceste avioane au fost utilizate în aprilie 2015 în conflictele cu albanezii extremişti şi s-au dovedit a fi un instrument tehnic foarte valoros al Poliţiei macedonene.

„O parte controversată a istoriei acestei unităţi a fost monitorizarea persoanelor şi evenimentelor politice la solicitarea puterii de atunci. De asemenea, unitatea a acţionat la comanda partidului conservator la putere VMRO-DPMNE, pentru a intercepta ilegal conversaţii ale politicienilor din opoziţie", comentează portalul şi adaugă că în 2018 a început o reformă profundă a sistemului macedonean de securitate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro