Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MApN face recrutări. Pot candida SGP în activitate, civili și din structurile de informații ale MApN. Calendarul concursului
18 ian, 14:55
Ministerul Apărării Naționale a anunțat că a scos la concurs 21 de locuri pentru formarea subofițelor. Este vorba despre Cursul de formare a subofițerilor în activitate - arma Informaţii pentru apărare, specialitatea militară Informaţii militare (anul școlar 2020-2021).
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale Facebook

Astfel, potrivit unui anunț oficial, pot candida SGP (soldați/gradați profesioniști) fie în activitate, cât și civili, dar și din structurile de informații ale MApN. 

Pot candida:

- SGP în activitate și civili – pentru 5 locuri repartizate în unități militare ale Statului Major al Forțelor Terestre;

- doar SGP în activitate din structurile de informații ale MApN – pentru 16 locuri repartizate în unități militare din București (8), Pitești (6) și Oradea (2). Vârsta maximă: cel mult 45 de ani împliniți, la data acordării gradului și numirii în funcție la finalizarea cursului de formare.

Cursul se desfășoară la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” și durează 5 luni.

 

Calendarul recrutării

 

Calendarul recrutării, selecției și admiterii:

18.01-22.01.2021 - înscrierea candidaților la birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare zonale/județene/de sector.

25-29.01.2021 – selecția aptitudinală a candidaților înscriși (evaluare psihologică, evaluarea capacității motrice și interviul de evaluare finală).

28.01-05.02.2021 – examinarea medicală a candidaților declarați ”Admis” la selecție.

15.02.2021 – termenul final de întocmire a dosarelor de candidat - doar pentru candidații declarați ”Admis” la selecție și ”Apt” la examinarea medicală.

22-26.02.2021 – admiterea candidaților, care constă în ierarhizarea acestora în ordinea strict descrescătoare a mediei de la examenul de bacalaureat, în limita numărului de locuri scoase la concurs.

08.03 - 30.07.2021 – desfăşurarea Cursului de formare a subofiţerilor în activitate - arma Informaţii pentru apărare, specialitatea militară Informaţii militare.

Metodologia de admitere poate fi consultată AICI iar ghidul candidatului AICI

Totodată, MApN anunță că pentru mai multe detalii privind înscrierea, recrutarea și selecția, puteți contacta biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar din județul/sectorul în care domiciliați. Adresele și numerele de telefon le puteți găsi la următorul LINK.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro