Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie donează 100 de vehicule blindate de patrulare, Libanului
17 feb, 21:38
Marea Britanie a donat 100 de vehicule blindate de patrulare către Forțele Armate Libaneze (LAF) pentru a-și spori capacitățile de supraveghere la granița cu Siria.

Livrarea a inclus și kiturile RWMIK pentru autovehiculele Land Rover care, sunt foarte eficiente pe terenul accidentat din zona frontierei siriene și pot fi echipate cu arme grele (n.red. o mitralieră grea, una ușoară și un aruncător de grenade). Forțele armate britanice au folosit anterior RWMIK-urile pentru o varietate mare de misiuni, inclusiv în Afganistan și Irak.

Potrivit publicației online Army Technology, regimentele de frontieră terestră ale LAF vor folosi vehiculele pentru a patrula granița cu Siria în scopul prevenirii pătrunderii extremiștilor și a contrabandiștilor pe teritoriul Libanului.

Subsecretarul de stat al pentru apărare, parlamentarul britanic, James Heappey, a declarat: „Donația acestor vehicule demonstrează angajamentul Regatului Unit față de securitate și stabilitate în regiune. O frontieră stabilă între Liban și Siria este ferm în interesul național al Regatului Unit.”

În plus față de livrarea vehiculelor, Marea Britanie a desfășurat o mică echipă din Brigada 16 Asalt Aerian pentru etapa inițială de instruire în folosirea autovehiculelor.

De asemenea, James Cleverly, ministru de stat pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord, a precizat că  armata britanică și libaneză fac o muncă excelentă împreună, pentru a menține Libanul stabil și sigur într-un moment de frământări interne.

Comentariul autorului: După explozia din portul Beirut de pe 4 august 2020, a unei cantități considerabile de azotat de amoniu, soldată cu cel puțin 204 persoane decedate și peste 7500 rănite, Libanul a cunoscut o perioadă de instabilitate politică și socială. În urma protestelor masive, primul ministru a demisionat pe 10 august.

Saad Al-Hariri, fiul lui Rafic Hariri, a fost desemnat în octombrie să formeze guvernul, dar până în prezent, acesta nu a reușit să obțină sprijinul Parlamentului. Referindu-se la situația în care se află țara, Saad Al-Hariri a declarat, cu trei zile în urmă, că Libanul nu poate fi salvat din criza actuală fără sprijinul țărilor arabe și al comunității internaționale.

Statele din Golf au trimis fonduri importante către economia fragilă a Libanului, dar sunt alarmate de influența crescândă a Hezbollah, un grup puternic susținut de Iran și Siria.

De asemenea, Siria se află în război civil de aproape 10 ani, iar riscul de export al acestui conflict în Libanul vecin, cu care are o frontieră comună de aproape 400 km, este foarte mare în condițiile degradării situației economice și de securitate din Liban.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro