Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea debarcare a președintelui Putin. Toate flotele ruse au efectuat, simultan, o operație de debarcare a desantului maritim
Forțele navale
Data publicării:
În cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire a trupelor, pe 20.07.2020, toate cele patru flote ale Federației Ruse au desfășurat activități de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat. Simultan, în Peninsula Crimeea, în prezența președintelui rus, Vladimir Putin, s-a desfășurat o ceremonie de începere a construirii navelor universale de desant Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko.

Forțele Întrunite ale Flotei de Nord au executat, în Marea Barents, o operație navală de desant, în cadrul desfășurării episoadelor tactice ale exercițiilor de control efectuate în cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor și forțelor.

Astfel, un detașament de desant al Flotei de Nord a efectuat, cu sprijinul forțelor întrunite și aviației, debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat, în Peninsula Sredny, dinspre Golful Motovsky din Marea Barents.

Din compunerea detașamentului de desant au făcut parte două grupe tactice, formate din nava mare de desant Kondopoga și trei vedete de desant: Nikolay Rubtsov, DKA-148 și DKA-182.

Apărarea antisubmarin a detașamentului de desant a fost asigurată de două grupe navale de căutare și asalt, în care s-au aflat distrugătorul Severomorsk și navele mici antisubmarin Snezhnogorsk și Yunga.

O grupare navală de asalt, formată din navele mici purtătoare de rachete Aisberg și Rassvet, a asigurat protecția detașamentului de desant împotriva grupărilor navale ale adversarului convențional, precum și sprijinirea cu foc a debarcării desantului maritim.

Sprijinul de aviație și al Forțelor Întrunite ale Flotei de Nord a fost asigurat de Aviația de Vânătoare și Aviația de Asalt a Armatei de Forțe Aeriene și de Apărare Antiaeriană.

Asigurarea antimină a forțelor flotei în etapa ieșirii din punctele de dislocare permanentă și înaintea executării operației de debarcare a desantului maritim a fost efectuată de două grupări navale de dragoare ale Flotilei Kola a Forțelor Întrunite.

La această etapă a verificării inopinate au participat peste 20 de nave de luptă, submarine și nave auxiliare ale Flotei de Nord, incluse în șase grupări navale tactice, aproximativ 10 aparate de zbor de diverse tipuri, peste 250 de unități de armamente, tehnică militară și specială, precum și peste 3.000 de militari din cadrul Flotei de Nord.

 

Flota din Oceanul Pacific

 

Subunități aparținând brigăzii de infanterie marină a Trupelor și Forțelor din Nord-Estul Federației Ruse au desfășurat lupta pentru debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat, în Kamchatka.

Anterior, infanteriștii marini ai Flotei din Oceanul Pacific au îmbarcat echipamentele militare și personalul pe navele mari de desant, care s-au mutat în zona de așteptare din Golful Avachinskaya.

Pentru o apropiere în siguranță a detașamentului de desant de zona de coastă, dragoarele maritime au efectuat escorta navelor, iar o grupare de nave mici purtătoare de rachete și nave mici antisubmarin au executat atacuri cu artileria pentru a suprima punctele de tragere fortificate ale adversarului convențional situate în zona de coastă.

Un batalion de infanterie marină și tehnica din dotarea acestuia, cu sprijinul elicopterelor de transport și luptă Ka-29, a fost debarcat pe o porțiune de litoral neamenajat din navele mari de desant.

Dezvoltând ofensiva, infanteriștii marini au executat trageri de luptă cu armamentul individual, aruncătoare de foc, aruncătoare de mine și cu transportoarele blindate BTR-82A asupra unor ținte care au imitate forța vie, tehnica de luptă și fortificațiile adversarului. Sprijinul aerian al desantului a fost asigurat de avioane de vânătoare-interceptare de tip MiG-31 aparținând Aviației navale a flotei.

În total, la debarcarea desantului maritim au participat 10 nave de luptă, peste 500 de infanteriști marini și aproape 70 de unități de tehnică militară.

La activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate, din partea Flotei din Oceanul Pacific au participat, în total, aproape 4.000 de infanteriști marini, peste 500 de unități de tehnică de luptă și specială, nave, marea unitate de rachete de coastă, precum și Aviația navală.

În etapa finală a activităților practice, infanteriștii marini ai Flotei din Oceanul Pacific vor executa un exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel batalion, la care vor participa, simultan, militari din cadrul marilor unități de infanterie marină din Kamchatka și Primorie.

 

Flota din Marea Baltică

 

În cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă, care se desfășoară în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, în Regiunea Kaliningrad, în poligonul Khmelevka, a fost executat un exercițiu de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

În total, la exercițiu au participat 10 nave de luptă de suprafață, vedete și nave auxiliare ale Flotei din Marea Baltică, peste 40 de unități de tehnică militară din dotarea marii unități de infanterie marină și subunităților de geniu ale flotei, precum și aproximativ 500 de militari.

Pentru sprijinirea desantului maritim și înfrângerea apărării de coastă, din elicoptere Ka-27PS, au fost debarcate grupe de deminare ale subunităților de geniu ale Infanteriei Marine, care au realizat culoare antimină, pentru deplasarea în siguranță a tehnicii de luptă dinspre mare. De asemenea, elicoptere Mi-8 au efectuat desantarea unor grupe de asalt ale infanteriștilor marini, care au intrat în luptă cu adversarul pe litoral, înaintea sosirii forțelor principale ale desantului maritim.

Debarcarea desantului s-a realizat din nava mare de desant Kaliningrad, nava mică de desant pe pernă de aer Evgheni Kocheshkov, precum și dintr-o vedetă pe pernă de aer de tip Diugon.

Cu sprijinul avioanelor și elicopterelor Aviației navale, precum și al unei grupări navale de asalt a Flotei din Marea Baltică, formată din corvete, nave mici antisubmarin și nave mici purtătoare de rachete, pe litoral au fost debarcate 20 de transportoare blindate BTR-82A și efectivele unor companii de desant-asalt ale marii unități de infanterie marină.

În timpul exercițiului, subunitățile de infanterie marină au îndeplinit misiuni de înfrângere a apărării antidesant a adversarului convențional dinspre mare.

 

Flota din Marea Neagră

 

În poligonul Opuk din Raionul Feodosia (Republica Crimeea), subunități aparținând marii unități de infanterie marină a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care au fost deplasate cu navele mari de desant Cezar Kunikov și Novocerkassk, au dus lupta pentru debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

La sosirea în raionul de debarcare, navele de luptă, împreună cu bombardiere de front Su-24M din cadrul Aviației Regiunii Militare Sud, au desfășurat activități de suprimare a apărării antidesant a adversarului, cu executarea unor trageri de artilerie și lansări de rachete. Pentru sprijinirea desantului maritim, avioane și elicoptere de transport de tip An-26 și Mi-8 au debarcat în zona litoralului desantul aerian tactic și o grupă de desant-asalt.

Scopurile de bază ale exercițiului au constat în perfecționarea cooperării dintre punctele de conducere ale Statului major al brigăzii și punctele de comandă și observare ale batalioanelor și divizioanelor, în timpul ducerii acțiunilor de luptă reale, precum și întărirea cooperării dintre conducerea Statului major și gruparea navală.

“Exercițiul cu dublă partidă din poligonul interarme Opuk, cu desfășurarea activităților de apărare antidesant și ducerea luptei navale pentru debarcarea desantului, reprezintă punctul culminant al verificării nivelului de pregătire pentru luptă al FRMN”, a declarat locțiitorul șefului Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate ale Federației Ruse, viceamiral Viktor Liina.

Acesta a condus o grupă de control a SMG, care a inspectat modul de desfășurare a verificării inopinate în marile unități și unități militare ale FRMN.

În total, la activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate au participat peste 3.000 de militari și aproximativ 300 de unități de armamente, tehnică militară și specială din cadrul FRMN, inclusiv nave de luptă și auxiliare, precum și aparate de zbor.

 

Începerea construcției celor două nave universale de desant

 

În prezența președintelui rus, Vladimir Putin, pe 20.07.2020, în cadrul Șantierului Naval Zaliv din Kerci, s-a desfășurat festivitatea consacrată începerii construirii primelor două nave universale de desant (portelicoptere) Proiect 23900.

Deși inițial reprezentanții ruși au stabilit să păstreze pentru cele două nave denumirile allocate inițial pentru portelicopterele Mistral comandate în Franța, respective Sevastopol și Vladivostok, până la urmă s-a decis ca acestea să se numească Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko.

Se estimează că cele două nave vor fi lansate la apă în 2025 și 2026, fiind destinate Flotei din Marea Neagră și Flotei din Oceanul Pacific.

Navele din clasa Priboy vor avea un deplasament de 25.000 de tone și o lungime de aproximativ 220 de metri. Un astfel de gabarit, le va permite portelicopterelor să aibă la bord până la 20 de elicoptere și două batalioane întărite de infanterie marină.

Comentariul autorului: Este pentru prima dată în istoria modernă a Federației Ruse când toate cele patru flote desfășoară un exercițiu simultan de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

Începerea, în aceeași zi, a construirii primelor două nave universale de desant nu este deloc întâmplătoare. Prin prezența președintelui Vladimir Putin la această ceremonie s-a intenționat sublinierea importanței evenimentului.

Cu siguranță, partea rusă a vizat demonstrarea forței militare, în special în Regiunea Mării Negre, unde, în aceeași zi a început exercițiul naval multinațional Sea Breeze-2020.

 

 


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

DC Media Group Audience
Este oficial: Nava mare de desant Caesar Kunikov a fost scufundată de ucraineni în apropiere de Peninsula Crimeea (Foto/Video)
Britanicii dominau oceanele, dar acum au probleme cu portavioanele. După ce HMS Queen Elizabeth s-a defectat, și noul HMS Prince of Wales a întâmpinat o „defecțiune minoră”
Fără nave de luptă, Estonia își organizează apărarea de coastă pe camioane, cu sisteme de rachete Blue Spear de ultimă generație
De ce e noul portavion american USS Gerald Ford o adevărată mașinărie de luptă. SUA pot lansa în luptă F-35 și Super Hornet la foc automat
Italia este tot mai activă în Indo-Pacific. Meloni promite Japoniei: F-35-urile vor sosi în august, apoi portavionul Cavour
Ucraina oferă noi detalii despre scufundarea Ivanovets. Corveta rusă a pierdut lupta cu 6 drone Magura V5 jet ski ucrainene
Rusia, China și Iranul planifică desfășurarea de manevre navale comune
Un atac în Marea Roșie a avariat o altă navă comercială. SUA i-au lovit pe rebelii Houthi
Marea Britanie se asigură că uriașa sa flotă maritimă rămâne funcțională pe timp de război: Thales va realiza mentenanța pentru senzorii și sonarele navelor Marinei Regale
Italia va conduce misiunea europeană ”Aspides” pentru siguranța navigației din Marea Roșie
Marina Indiană dă semne că ar putea deveni o superputere navală. ”Este un mesaj către cel mai mare inamic al nostru”
Rușii au lansat la apă încă un submarin nuclear strategic: “Prințul Pozharsky”, purtător de rachete balistice intercontinentale
Nave de luptă de ultimă generație, în sfârșit pentru România? De ce s-au deplasat ministrul Apărării și șeful Armatei la Șantierul Damen de la Galați
Ucraina a mai trimis o navă rusă pe fundul mării (Foto/Video). Vedeta Ivanovets, scufundată după ce a pierdut lupta cu drone ucrainene
Industria navală poloneză bifează o nouă reuşită: Ceremonia de punere a chilei primei fregate Miecznik a avut loc la Șantierul Naval PGZ
A fost livrat un nou submarin din clasa Lada dotat cu „armament formidabil”, rachete Kalibr. Rușii plănuiesc 20 de submarine, dar s-ar putea opri la 5
Rusia pierde bătălii în Marea Neagră în fața unei Ucraine fără flotă. Bilanțul e necruțător: Din 80 de nave, aproape 50% au fost distruse sau avariate
Scenariu de film lansat de ruși: Războiul s-ar putea muta în Baltică după ce Marea Britanie ar construi o flotă ucraineană în Marea Baltică
China desfășoară rachete de coastă în apropierea Coreei de Sud
Rusia intenționează să refacă nava de desant Minsk, avariată în urma unui atac cu rachete al forțelor armate ucrainene asupra Sevastopolului
China nu e Rusia. De câte portavioane are nevoie China pentru a bloca complet Taiwanul înainte de a invada terestru insula
Comandantul Forțelor Navale Ucrainene: Orice navă a Marinei ruse este o țintă legitimă pentru Ucraina, indiferent de locul în care aceasta se află în oceanele lumii
Rușii mențin în Marea Mediterană o grupare navală redusă, dar care include trei platforme de lansare a rachetelor de croazieră de tip “Kalibr”
China i-a cerut Iranului să oprească atacurile Houthi din Marea Roșie
Dronele subacvatice ar putea face legea în Marea Neagră: Forțele Armate ucrainene vor folosi submersibile împotriva marinei ruse
Mișcarea de rezistență Atesh din Crimeea monitorizează activitatea navală a ruşilor în Portul Sevastopol pentru a-i ajuta pe ucraineni să efectueze noi atacuri
Rușii insistă să recupereze submarinul Rostov pe Don lovit de rachete Storm Shadow. A fost anunțat termenul pentru finalizarea reparațiilor
SUA, pas major în apărarea hipersonică și rezolvarea unei mari lacune: Un sistem Aegis va efectua o lansare reală a rachetei PAC-3 MSE Patriot
Cum se jucau rușii pe mare cu navele purtătoare de rachete ale României, militarii noștri reușind nu de puține ori să-i surprindă

Ştiri Recomandate

Cinci nevoi urgente ale Ucrainei, prezentate în timpul reuniunii Consiliului Ucraina-NATO: Cel mai important, viteza de reacţie pe care o au aliaţii occidentali
Țările Baltice cer insistent Congresului SUA să deblocheze ajutorul pentru Ucraina: Este necesar sprijinul SUA, iar noi vom face și mai mult pentru a ajuta
Un colonel rus de rang înalt a fost ucis în urma unui atac efectuate de Ucraina asupra orașului Luhansk
Şeful spionajului militar ucrainean explică modul în care Ucraina distruge aviația strategică rusă: Bombardierul rusesc Tu-22M3 a fost doborât de sistemul de rachete S-200
"Ucraina nu ne va dezamăgi, iar noi să nu-i dezamăgim pe ei". Mass-media și analiştii occidentali comentează atacul rusesc de la Dnipro și doborârea bombardierului rusesc Tu-22
Vizita unui oficial român din cadrul serviciilor de informaţii la Damasc, anunțată de o televiziune anti Assad, nu este confirmată de presă pro-guvernamentală siriană
Războiul hibrid, rafinat de chinezi. Directorul FBI: China a infiltrat hackeri care pot să atace în orice moment infrastructura critică a SUA
Diplomat israelian: Rusia este interesată de un război major în Orientul Mijlociu. Trebuie să fim pregătiți pentru diferite scenarii
Escadrila 48 începe să prindă contur în România. Primele 3 avioane F-16 au ajuns la Câmpia Turzii
Rusia își consolidează apărarea la frontiera cu Finlanda: În Republica Karelia, a fost formată o brigadă de rachete dotată cu sisteme Iskander-M
Deși Argentina a luat fața Kievului când a cumpărat 24 de F-16 din Danemarca, F-urile rămân ”în familie”: Statul sud-american vrea statutul de „partener global” al NATO
MiG-31 în versiunile I și K, cu rachete hipersonice Kinjal, realimentate aerian și rază mai lungă. Diferența dintre versiuni, dezvăluită în premieră de ruși
”Slăbirea adversarilor” și ”Campanie ofensivă de informare”. Documentul secret al Moscovei de politică externă recunoaște: Viitorul lumii depinde de rezultatul războiului din Ucraina
Israelul a lansat un atac limitat asupra unor obiective militare din Iran, dar nu nucleare. Iranienii spun că nu există pagube
O nouă ”defecțiune tehnică”, marca Rusia: Bombardierul Tu-22M3 a fost lovit de ucraineni cu sistemul S-200 (Armata ucraineană)
Polonia vrea și ea sub Iron Dome-ul european. Varșovia s-ar putea alătura European Sky Shield Initiative (ESSI)
Greșeală neforțată? Un bombardier Tu-22M3 se prăbușește spectaculos în Rusia (Video). Avionul a căzut după o misiune de luptă
Germania va trimite Ucrainei un nou sistem de rachete IRIS-T. Vicecancelarul german Robert Habeck promite continuarea sprijinului acordat ucrainenilor
O dronă de cercetare MQ-4C Triton a SUA monitorizează în Mediterană mișcările Rusiei și transportul de armament în Libia
După ce a vândut avioanele F-16 către România, Portugalia confirmă achiziția de avioane de luptă F-35 Lightning II
Serbia i-a reținut pe directorul adjunct al Poliției din Kosovo și pe alți patru ofițeri de poliție
Germania arestează doi cetățeni cu dublă cetățenie pentru legături cu serviciile ruse de informaţii: Principala ţintă, o bază militară cu tancuri Abrams pentru ucraineni
SUA au dislocat în România un sistem M-LIDS, cel mai nou sistem anti-dronă al Armatei americane. Trageri reale cu efectuate la Capu Midia
De ce sunt tinerii atât de vulnerabili la campaniile de propagandă rusă. Daniela Munteanu (E-ARC): Nu există un glonț de argint în stoparea dezinformării
Israelul duce F-35 la un alt nivel. Zilnic sunt în aer între 35 și 39 de avioane F-35I iar numărul orelor de zbor a crescut cu 565%
U.S. Air Force nu va cumpăra mai mult de 100 de bombardiere B-21 Raider: S-ar putea să inventeze ceva mai bun până când toate aceste avioane vor fi construite.
Un nou episod din „drone la Mihail Kogălniceanu”: Baza 57 confirmă că un UAV s-a apropiat aseară la doar 4 km de turnul de control
O veste bună pentru Ucraina: Ajutorul poate fi deblocat. S-a ajuns la un acord și un compromis. Armament livrat ca în al Doilea Război Mondial, pe sistemul „Lend-lease”
Zelenski, apel către oficialii europeni: Sistemele europene de apărare aeriană trebuie să protejeze Europa direct de pe teritoriul Ucrainei
Cum acționează Rusia împotriva intereselor României, fără a interveni militar. Sergiu Mitrescu (NSC): Rusia percepe Marea Neagră ca un laborator pentru acțiuni maligne
Rușii pleacă din Nagorno-Karabah după ce au reușit cu „succes” să „mențină pacea”. Retragerea, o mișcare pentru a nu angaja Rusia într-un conflict în regiune
MApN, cu motoarele turate la maximum pentru combaterea propagandei ruse. Temele preferate: Militari români în Ucraina și armament românesc în Moldova
pixel