Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea debarcare a președintelui Putin. Toate flotele ruse au efectuat, simultan, o operație de debarcare a desantului maritim
Forțele navale
Data publicării:
În cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire a trupelor, pe 20.07.2020, toate cele patru flote ale Federației Ruse au desfășurat activități de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat. Simultan, în Peninsula Crimeea, în prezența președintelui rus, Vladimir Putin, s-a desfășurat o ceremonie de începere a construirii navelor universale de desant Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko.

Forțele Întrunite ale Flotei de Nord au executat, în Marea Barents, o operație navală de desant, în cadrul desfășurării episoadelor tactice ale exercițiilor de control efectuate în cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor și forțelor.

Astfel, un detașament de desant al Flotei de Nord a efectuat, cu sprijinul forțelor întrunite și aviației, debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat, în Peninsula Sredny, dinspre Golful Motovsky din Marea Barents.

Din compunerea detașamentului de desant au făcut parte două grupe tactice, formate din nava mare de desant Kondopoga și trei vedete de desant: Nikolay Rubtsov, DKA-148 și DKA-182.

Apărarea antisubmarin a detașamentului de desant a fost asigurată de două grupe navale de căutare și asalt, în care s-au aflat distrugătorul Severomorsk și navele mici antisubmarin Snezhnogorsk și Yunga.

O grupare navală de asalt, formată din navele mici purtătoare de rachete Aisberg și Rassvet, a asigurat protecția detașamentului de desant împotriva grupărilor navale ale adversarului convențional, precum și sprijinirea cu foc a debarcării desantului maritim.

Sprijinul de aviație și al Forțelor Întrunite ale Flotei de Nord a fost asigurat de Aviația de Vânătoare și Aviația de Asalt a Armatei de Forțe Aeriene și de Apărare Antiaeriană.

Asigurarea antimină a forțelor flotei în etapa ieșirii din punctele de dislocare permanentă și înaintea executării operației de debarcare a desantului maritim a fost efectuată de două grupări navale de dragoare ale Flotilei Kola a Forțelor Întrunite.

La această etapă a verificării inopinate au participat peste 20 de nave de luptă, submarine și nave auxiliare ale Flotei de Nord, incluse în șase grupări navale tactice, aproximativ 10 aparate de zbor de diverse tipuri, peste 250 de unități de armamente, tehnică militară și specială, precum și peste 3.000 de militari din cadrul Flotei de Nord.

 

Flota din Oceanul Pacific

 

Subunități aparținând brigăzii de infanterie marină a Trupelor și Forțelor din Nord-Estul Federației Ruse au desfășurat lupta pentru debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat, în Kamchatka.

Anterior, infanteriștii marini ai Flotei din Oceanul Pacific au îmbarcat echipamentele militare și personalul pe navele mari de desant, care s-au mutat în zona de așteptare din Golful Avachinskaya.

Pentru o apropiere în siguranță a detașamentului de desant de zona de coastă, dragoarele maritime au efectuat escorta navelor, iar o grupare de nave mici purtătoare de rachete și nave mici antisubmarin au executat atacuri cu artileria pentru a suprima punctele de tragere fortificate ale adversarului convențional situate în zona de coastă.

Un batalion de infanterie marină și tehnica din dotarea acestuia, cu sprijinul elicopterelor de transport și luptă Ka-29, a fost debarcat pe o porțiune de litoral neamenajat din navele mari de desant.

Dezvoltând ofensiva, infanteriștii marini au executat trageri de luptă cu armamentul individual, aruncătoare de foc, aruncătoare de mine și cu transportoarele blindate BTR-82A asupra unor ținte care au imitate forța vie, tehnica de luptă și fortificațiile adversarului. Sprijinul aerian al desantului a fost asigurat de avioane de vânătoare-interceptare de tip MiG-31 aparținând Aviației navale a flotei.

În total, la debarcarea desantului maritim au participat 10 nave de luptă, peste 500 de infanteriști marini și aproape 70 de unități de tehnică militară.

La activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate, din partea Flotei din Oceanul Pacific au participat, în total, aproape 4.000 de infanteriști marini, peste 500 de unități de tehnică de luptă și specială, nave, marea unitate de rachete de coastă, precum și Aviația navală.

În etapa finală a activităților practice, infanteriștii marini ai Flotei din Oceanul Pacific vor executa un exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel batalion, la care vor participa, simultan, militari din cadrul marilor unități de infanterie marină din Kamchatka și Primorie.

 

Flota din Marea Baltică

 

În cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă, care se desfășoară în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, în Regiunea Kaliningrad, în poligonul Khmelevka, a fost executat un exercițiu de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

În total, la exercițiu au participat 10 nave de luptă de suprafață, vedete și nave auxiliare ale Flotei din Marea Baltică, peste 40 de unități de tehnică militară din dotarea marii unități de infanterie marină și subunităților de geniu ale flotei, precum și aproximativ 500 de militari.

Pentru sprijinirea desantului maritim și înfrângerea apărării de coastă, din elicoptere Ka-27PS, au fost debarcate grupe de deminare ale subunităților de geniu ale Infanteriei Marine, care au realizat culoare antimină, pentru deplasarea în siguranță a tehnicii de luptă dinspre mare. De asemenea, elicoptere Mi-8 au efectuat desantarea unor grupe de asalt ale infanteriștilor marini, care au intrat în luptă cu adversarul pe litoral, înaintea sosirii forțelor principale ale desantului maritim.

Debarcarea desantului s-a realizat din nava mare de desant Kaliningrad, nava mică de desant pe pernă de aer Evgheni Kocheshkov, precum și dintr-o vedetă pe pernă de aer de tip Diugon.

Cu sprijinul avioanelor și elicopterelor Aviației navale, precum și al unei grupări navale de asalt a Flotei din Marea Baltică, formată din corvete, nave mici antisubmarin și nave mici purtătoare de rachete, pe litoral au fost debarcate 20 de transportoare blindate BTR-82A și efectivele unor companii de desant-asalt ale marii unități de infanterie marină.

În timpul exercițiului, subunitățile de infanterie marină au îndeplinit misiuni de înfrângere a apărării antidesant a adversarului convențional dinspre mare.

 

Flota din Marea Neagră

 

În poligonul Opuk din Raionul Feodosia (Republica Crimeea), subunități aparținând marii unități de infanterie marină a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care au fost deplasate cu navele mari de desant Cezar Kunikov și Novocerkassk, au dus lupta pentru debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

La sosirea în raionul de debarcare, navele de luptă, împreună cu bombardiere de front Su-24M din cadrul Aviației Regiunii Militare Sud, au desfășurat activități de suprimare a apărării antidesant a adversarului, cu executarea unor trageri de artilerie și lansări de rachete. Pentru sprijinirea desantului maritim, avioane și elicoptere de transport de tip An-26 și Mi-8 au debarcat în zona litoralului desantul aerian tactic și o grupă de desant-asalt.

Scopurile de bază ale exercițiului au constat în perfecționarea cooperării dintre punctele de conducere ale Statului major al brigăzii și punctele de comandă și observare ale batalioanelor și divizioanelor, în timpul ducerii acțiunilor de luptă reale, precum și întărirea cooperării dintre conducerea Statului major și gruparea navală.

“Exercițiul cu dublă partidă din poligonul interarme Opuk, cu desfășurarea activităților de apărare antidesant și ducerea luptei navale pentru debarcarea desantului, reprezintă punctul culminant al verificării nivelului de pregătire pentru luptă al FRMN”, a declarat locțiitorul șefului Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate ale Federației Ruse, viceamiral Viktor Liina.

Acesta a condus o grupă de control a SMG, care a inspectat modul de desfășurare a verificării inopinate în marile unități și unități militare ale FRMN.

În total, la activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate au participat peste 3.000 de militari și aproximativ 300 de unități de armamente, tehnică militară și specială din cadrul FRMN, inclusiv nave de luptă și auxiliare, precum și aparate de zbor.

 

Începerea construcției celor două nave universale de desant

 

În prezența președintelui rus, Vladimir Putin, pe 20.07.2020, în cadrul Șantierului Naval Zaliv din Kerci, s-a desfășurat festivitatea consacrată începerii construirii primelor două nave universale de desant (portelicoptere) Proiect 23900.

Deși inițial reprezentanții ruși au stabilit să păstreze pentru cele două nave denumirile allocate inițial pentru portelicopterele Mistral comandate în Franța, respective Sevastopol și Vladivostok, până la urmă s-a decis ca acestea să se numească Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko.

Se estimează că cele două nave vor fi lansate la apă în 2025 și 2026, fiind destinate Flotei din Marea Neagră și Flotei din Oceanul Pacific.

Navele din clasa Priboy vor avea un deplasament de 25.000 de tone și o lungime de aproximativ 220 de metri. Un astfel de gabarit, le va permite portelicopterelor să aibă la bord până la 20 de elicoptere și două batalioane întărite de infanterie marină.

Comentariul autorului: Este pentru prima dată în istoria modernă a Federației Ruse când toate cele patru flote desfășoară un exercițiu simultan de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

Începerea, în aceeași zi, a construirii primelor două nave universale de desant nu este deloc întâmplătoare. Prin prezența președintelui Vladimir Putin la această ceremonie s-a intenționat sublinierea importanței evenimentului.

Cu siguranță, partea rusă a vizat demonstrarea forței militare, în special în Regiunea Mării Negre, unde, în aceeași zi a început exercițiul naval multinațional Sea Breeze-2020.

 

 


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Cel mai nou submarin cu propulsie nucleară al Chinei s-a scufundat la mal (Video). Marina chineză a încercat să ascundă pierderea
Moscova amenință că va furniza rebelilor Houthi rachete antinavă P-800 Onyx, dacă Occidentul va permite Kievului să-i utilizeze armele pe teritoriul rus
F-35 e de azi și mai letal: SUA prezintă în premieră un F-35 cu o rachetă LRASM, crucială pentru contracararea Chinei. Prețul însă e slăbirea capacității stealth
Deja vu? Rușii se tem că măreața lor Flotă ar fi scoasă imediat din joc în caz de război și spun că atacul e cea mai bună apărare.
Incident în Nord: Un micuț pescador norvegian a sfidat Marina rusă. Distrugătorul Amiral Levchenko a executat foc de avertisment
De ce sunt șanse mici ca singurul portavion rus să mai iasă vreodată pe mare. Deja echipajul de pe Amiral Kuznețov a fost trimis să moară în războiul din Ucraina
Rusia și China o țin dintr-un exercițiu în altul. Cele două țări își continuă manevrele navale comune în Marea Japoniei
Statele Unite îşi îmbunătăţesc capacităţile de apărare aeriană: Distrugătoarele Arleigh Burke ale U.S. Navy primesc funcții avansate de interceptare a rachetelor inamice
Naval Group lansează la apă a doua fregată din clasa Kimon destinată Greciei: Grecii sunt foarte mulțumiți de calitățile navelor achiziţionate
Rusia încearcă să-și protejeze mai bine navele de luptă și integrează noi sisteme împotriva dronelor
Satelitul rus Abhazia schimbă macazul dinspre Rusia către Turcia. Regiunea separatistă a Georgiei oferă Turciei o bază navală ca răspuns la presiunea rusă
Au ajuns bărcile de asalt. România intră în Coaliția maritimă pentru Ucraina și stabilește facilități de instruire a ucrainenilor în țara noastră
Marina SUA vrea o flotă hibridă cu drone maritime. Succesele ucrainenilor și rebelilor Houthi, decisive în schimbarea abordării SUA
România cumpără vehicule amfibii de asalt americane. E vorba de un număr dublu de AAV-7 față de câte s-au dorit inițial
Ucraina va primi un alt lot de avioane daneze F-16 în acest an: Kievul caută în continuare piloți în retragere din țările NATO pentru a pilota aceste aeronave
Nave de luptă din Rusia și China au desfășurat exerciții comune cu trageri de artilerie și lansări de rachete în Marea Japoniei
Marina rusă a desfășurat în doar o zi un număr record de nave în Marea Neagră. Țintă posibilă - Insula Șerpilor
Programul militar MIECZNIK, destinat înzestrării marinei poloneze, primeşte deja actualizări: Fregatele poloneze vor avea sisteme de război electronic şi noi rachete
Rușii schimbă garda în Marea Mediterană: Un submarin din clasa Kilo a traversat Strâmtoarea Gibraltar și se îndreaptă spre portul Tartus din Siria
Rușii au început executarea exercițiului strategic “Ocean-2024”, cu participarea a peste 400 de nave și 90.000 de militari
Flota rusă, vânată constant: Drone maritime ucrainene au atacat Novorossiik, noaptea trecută
Rușii vor să militarizeze Marea Azov: În cadrul Flotei ruse din Marea Neagră va fi formată o mare unitate operativă responsabilă de această zonă
Polonezii vor demara un program major de achiziție de submarine. Englezii sunt pregătiți să „joace un rol” în proiect
Flota indiană a primit un nou submarin cu rachete balistice nucleare: Este important pentru noi să ne dezvoltăm rapid
Rușii mută un submarin din clasa Kilo din Marea Baltică. Cel mai probabil, acesta va îndeplini misiuni în estul Mării Mediterane
Ce știm despre noul portavion TCG Mugem: Turcii implementează sistem de catapultare STOBAR și vor integra 50 de avioane și drone
Ce știm despre noul submarin turc TCG Piri Reis care tocmai a intrat în serviciu. Turcii spun că e mult mai performant decât orice submarin al SUA, Rusiei sau Chinei
Exercițiu comun al grupărilor navale NATO: Marinari militari japonezi la bordul unei nave de luptă românești în Marea Mediterană
Cu monstrul rusesc din adâncuri s-a încheiat o eră. Povestea celui mai mare submarin nuclear construit vreodată
Traversarea cu feribotul a Strâmtorii Kerci este întreruptă: Nava Conro Trader, recent reparată de ruşi, este în flăcări (Foto/Video)

Ştiri Recomandate

Carne de tun de la Kim: 1 din 10 militari nord-coreeni trimiși în Rusia au murit deja în luptele cu ucrainenii
Fortăreața Taiwan. Ultima linie de apărare în fața unei invazii chineze va fi formată din tancuri Abrams, o versiune specială dezvoltată pentru Taiwan
Viitorul avion de luptă de generația a VI-a se naște greu. SUA însă aprobă conceptul NGAD, cu echipaj uman
Rusia, o amenințare existențială pentru Finlanda: Apărarea trebuie consolidată prin toate mijloacele posibile
,,Expresul sirian'' se îndreaptă spre portul Tartus: Trei nave mari de desant și două cargouri rusești au intrat deja în Marea Mediterană
Un detaliu mai puţin cunoscut: Avionul de vânătoare stealth F-22 Raptor a luat naştere în urma îngrijorărilor legate de apărarea aeriană siriană
Ce spune un comandat ucrainean despre principalele vulnerabilități și avantaje ale tancului M1 Abrams
Rușii încep să construiască noi adăposturi militare ca răspuns la utilizarea tot mai intensă de către Ucraina a armelor cu rază lungă de acţiune
Coreea de Nord ar livra Rusiei rachete balistice KN-15 Pukguksong-2 pe fondul escaladării conflictului din Ucraina (Foto/Video)
Nu e doar o joacă. Documente clasificate tehnice despre radarul CAPTOR al Eurofighter, publicate pe un forum de gaming al unei companii ruse
De frica Ucrainei rușii extind Flota Mării Negre în Marea Caspică. Noua navă Tucha din clasa Karakurt e „bună de luptă”, dar departe de front
Ciudatul caz al unui F/A-18 doborât din „friendly fire”: SUA pierd un F/A-18E lovit din greșeală de o rachetă a crucișătorului USS Gettysburg
Comandă uriașă plasată pentru 145 de avioane F-35. Americanii vor construi o parte din ele și în Europa, dar și într-un stat din Asia
Polonia ne-a luat-o înainte și dă liber avioanelor F-16 și antiaerienei să doboare drone și rachete ruse, cu o condiție. În ce stadiu e proiectul României?
Arde, uite cum arde. Dronele ucrainene au atacat un depozit de petrol din regiunea Oryol din Rusia (Video)
Ungaria anticipează vremuri dificile și mizează pe România pentru a-și asigura livrările de energie. Vânzarea E.ON România nu e însă bătută în cuie
Franța retrage primul contingent din Ciad, ultima țară din Sahel care mai găzduia trupe franceze 
Unde pun rușii piciorul începe războiul. Un stat din Africa se teme că va fi următoarea țară răvășită de război după ce Rusia a mutat aici armele din Siria
Războiul aerian va arăta complet diferit. Dronele CCA vor revoluționa tot ce știm, dar SUA dau verdictul: F-35 nu va dispărea
Orașul rus Kazan, sub asediul atacurilor ucrainene. Drone kamikaze au lovit mai multe clădiri, zborurile de pe aeroport sunt suspendate (Video)
Rusia a reușit să trezească din somn puterea militară a Germaniei. Primele decizii: Submarine din clasa 212CD, modernizarea avioanelor Eurofighter sau rachete Patriot PAC-3
2% din PIB pentru Apărare e istorie. Trump setează un alt prag mult mai mare pe care țările din NATO trebuie să îl atingă
Masacrul comis de ruși și gropile comune de la Bucha. Înalți diplomați din Austria au vizitat locul masacrului de la Bucha, Ucraina
Se formează noua armată a Siriei. Fondatorul Armatei Siriene Libere: Lucrăm la integrarea facțiunilor și reintegrarea foștilor dezertori în noua armată
SUA oferă un ajutor militar către Taiwan de peste jumătate de miliard de dolari
Membri ai delegației SUA la AP NATO, reprezentanți republicani și democrați, „profund îngrijorați” de „dovezile convingătoare” că Rusia s-a implicat în alegerile din România
Noi schimburi de lovituri între Rusia și Ucraina: Rușii au atacat Kievul cu rachete Iskander și hipersonice Kinjal, în timp ce Ucraina a lovit cu ATACMS și Storm Shadow regiunea rusă Kursk
Prezența militară a SUA în Siria este mai mare decât cea declarată oficial. Pentagonul afirmă însă că asta nu are nicio legătură cu căderea lui Assad  
Carte de vizită pentru atât de criticatele F-16 ale României: F-urile aviației militare române vor apăra cele mai fierbinți regiuni ale Europei
Cu harta Rusiei în spate ce include teritoriile ucrainene ocupate sau anexate ilegal, Putin spune că regretă că nu a invadat mai rapid Ucraina
Noua rachetă balistică hipersonică Oreshnik le-a dat aripi rușilor. Rusia îndeamnă SUA să desfășoare sistemul THAAD în Ucraina și spune că S-400 ar fi superior acestuia
pixel