Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea debarcare a președintelui Putin. Toate flotele ruse au efectuat, simultan, o operație de debarcare a desantului maritim
21 iul 2020, 09:40
În cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire a trupelor, pe 20.07.2020, toate cele patru flote ale Federației Ruse au desfășurat activități de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat. Simultan, în Peninsula Crimeea, în prezența președintelui rus, Vladimir Putin, s-a desfășurat o ceremonie de începere a construirii navelor universale de desant Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko.

Forțele Întrunite ale Flotei de Nord au executat, în Marea Barents, o operație navală de desant, în cadrul desfășurării episoadelor tactice ale exercițiilor de control efectuate în cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă al trupelor și forțelor.

Astfel, un detașament de desant al Flotei de Nord a efectuat, cu sprijinul forțelor întrunite și aviației, debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat, în Peninsula Sredny, dinspre Golful Motovsky din Marea Barents.

Din compunerea detașamentului de desant au făcut parte două grupe tactice, formate din nava mare de desant Kondopoga și trei vedete de desant: Nikolay Rubtsov, DKA-148 și DKA-182.

Apărarea antisubmarin a detașamentului de desant a fost asigurată de două grupe navale de căutare și asalt, în care s-au aflat distrugătorul Severomorsk și navele mici antisubmarin Snezhnogorsk și Yunga.

G Ad:

O grupare navală de asalt, formată din navele mici purtătoare de rachete Aisberg și Rassvet, a asigurat protecția detașamentului de desant împotriva grupărilor navale ale adversarului convențional, precum și sprijinirea cu foc a debarcării desantului maritim.

Sprijinul de aviație și al Forțelor Întrunite ale Flotei de Nord a fost asigurat de Aviația de Vânătoare și Aviația de Asalt a Armatei de Forțe Aeriene și de Apărare Antiaeriană.

Asigurarea antimină a forțelor flotei în etapa ieșirii din punctele de dislocare permanentă și înaintea executării operației de debarcare a desantului maritim a fost efectuată de două grupări navale de dragoare ale Flotilei Kola a Forțelor Întrunite.

La această etapă a verificării inopinate au participat peste 20 de nave de luptă, submarine și nave auxiliare ale Flotei de Nord, incluse în șase grupări navale tactice, aproximativ 10 aparate de zbor de diverse tipuri, peste 250 de unități de armamente, tehnică militară și specială, precum și peste 3.000 de militari din cadrul Flotei de Nord.

 

Flota din Oceanul Pacific

 

Subunități aparținând brigăzii de infanterie marină a Trupelor și Forțelor din Nord-Estul Federației Ruse au desfășurat lupta pentru debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat, în Kamchatka.

Anterior, infanteriștii marini ai Flotei din Oceanul Pacific au îmbarcat echipamentele militare și personalul pe navele mari de desant, care s-au mutat în zona de așteptare din Golful Avachinskaya.

Pentru o apropiere în siguranță a detașamentului de desant de zona de coastă, dragoarele maritime au efectuat escorta navelor, iar o grupare de nave mici purtătoare de rachete și nave mici antisubmarin au executat atacuri cu artileria pentru a suprima punctele de tragere fortificate ale adversarului convențional situate în zona de coastă.

Un batalion de infanterie marină și tehnica din dotarea acestuia, cu sprijinul elicopterelor de transport și luptă Ka-29, a fost debarcat pe o porțiune de litoral neamenajat din navele mari de desant.

Dezvoltând ofensiva, infanteriștii marini au executat trageri de luptă cu armamentul individual, aruncătoare de foc, aruncătoare de mine și cu transportoarele blindate BTR-82A asupra unor ținte care au imitate forța vie, tehnica de luptă și fortificațiile adversarului. Sprijinul aerian al desantului a fost asigurat de avioane de vânătoare-interceptare de tip MiG-31 aparținând Aviației navale a flotei.

În total, la debarcarea desantului maritim au participat 10 nave de luptă, peste 500 de infanteriști marini și aproape 70 de unități de tehnică militară.

La activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate, din partea Flotei din Oceanul Pacific au participat, în total, aproape 4.000 de infanteriști marini, peste 500 de unități de tehnică de luptă și specială, nave, marea unitate de rachete de coastă, precum și Aviația navală.

În etapa finală a activităților practice, infanteriștii marini ai Flotei din Oceanul Pacific vor executa un exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel batalion, la care vor participa, simultan, militari din cadrul marilor unități de infanterie marină din Kamchatka și Primorie.

 

Flota din Marea Baltică

 

În cadrul verificării inopinate asupra nivelului de pregătire pentru luptă, care se desfășoară în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, în Regiunea Kaliningrad, în poligonul Khmelevka, a fost executat un exercițiu de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

În total, la exercițiu au participat 10 nave de luptă de suprafață, vedete și nave auxiliare ale Flotei din Marea Baltică, peste 40 de unități de tehnică militară din dotarea marii unități de infanterie marină și subunităților de geniu ale flotei, precum și aproximativ 500 de militari.

Pentru sprijinirea desantului maritim și înfrângerea apărării de coastă, din elicoptere Ka-27PS, au fost debarcate grupe de deminare ale subunităților de geniu ale Infanteriei Marine, care au realizat culoare antimină, pentru deplasarea în siguranță a tehnicii de luptă dinspre mare. De asemenea, elicoptere Mi-8 au efectuat desantarea unor grupe de asalt ale infanteriștilor marini, care au intrat în luptă cu adversarul pe litoral, înaintea sosirii forțelor principale ale desantului maritim.

Debarcarea desantului s-a realizat din nava mare de desant Kaliningrad, nava mică de desant pe pernă de aer Evgheni Kocheshkov, precum și dintr-o vedetă pe pernă de aer de tip Diugon.

Cu sprijinul avioanelor și elicopterelor Aviației navale, precum și al unei grupări navale de asalt a Flotei din Marea Baltică, formată din corvete, nave mici antisubmarin și nave mici purtătoare de rachete, pe litoral au fost debarcate 20 de transportoare blindate BTR-82A și efectivele unor companii de desant-asalt ale marii unități de infanterie marină.

În timpul exercițiului, subunitățile de infanterie marină au îndeplinit misiuni de înfrângere a apărării antidesant a adversarului convențional dinspre mare.

 

Flota din Marea Neagră

 

În poligonul Opuk din Raionul Feodosia (Republica Crimeea), subunități aparținând marii unități de infanterie marină a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care au fost deplasate cu navele mari de desant Cezar Kunikov și Novocerkassk, au dus lupta pentru debarcarea desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

La sosirea în raionul de debarcare, navele de luptă, împreună cu bombardiere de front Su-24M din cadrul Aviației Regiunii Militare Sud, au desfășurat activități de suprimare a apărării antidesant a adversarului, cu executarea unor trageri de artilerie și lansări de rachete. Pentru sprijinirea desantului maritim, avioane și elicoptere de transport de tip An-26 și Mi-8 au debarcat în zona litoralului desantul aerian tactic și o grupă de desant-asalt.

Scopurile de bază ale exercițiului au constat în perfecționarea cooperării dintre punctele de conducere ale Statului major al brigăzii și punctele de comandă și observare ale batalioanelor și divizioanelor, în timpul ducerii acțiunilor de luptă reale, precum și întărirea cooperării dintre conducerea Statului major și gruparea navală.

“Exercițiul cu dublă partidă din poligonul interarme Opuk, cu desfășurarea activităților de apărare antidesant și ducerea luptei navale pentru debarcarea desantului, reprezintă punctul culminant al verificării nivelului de pregătire pentru luptă al FRMN”, a declarat locțiitorul șefului Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate ale Federației Ruse, viceamiral Viktor Liina.

Acesta a condus o grupă de control a SMG, care a inspectat modul de desfășurare a verificării inopinate în marile unități și unități militare ale FRMN.

În total, la activitățile desfășurate în cadrul verificării inopinate au participat peste 3.000 de militari și aproximativ 300 de unități de armamente, tehnică militară și specială din cadrul FRMN, inclusiv nave de luptă și auxiliare, precum și aparate de zbor.

 

Începerea construcției celor două nave universale de desant

 

În prezența președintelui rus, Vladimir Putin, pe 20.07.2020, în cadrul Șantierului Naval Zaliv din Kerci, s-a desfășurat festivitatea consacrată începerii construirii primelor două nave universale de desant (portelicoptere) Proiect 23900.

Deși inițial reprezentanții ruși au stabilit să păstreze pentru cele două nave denumirile allocate inițial pentru portelicopterele Mistral comandate în Franța, respective Sevastopol și Vladivostok, până la urmă s-a decis ca acestea să se numească Ivan Rogov și Mitrofan Moskalenko.

Se estimează că cele două nave vor fi lansate la apă în 2025 și 2026, fiind destinate Flotei din Marea Neagră și Flotei din Oceanul Pacific.

Navele din clasa Priboy vor avea un deplasament de 25.000 de tone și o lungime de aproximativ 220 de metri. Un astfel de gabarit, le va permite portelicopterelor să aibă la bord până la 20 de elicoptere și două batalioane întărite de infanterie marină.

Comentariul autorului: Este pentru prima dată în istoria modernă a Federației Ruse când toate cele patru flote desfășoară un exercițiu simultan de debarcare a desantului maritim pe o porțiune de litoral neamenajat.

Începerea, în aceeași zi, a construirii primelor două nave universale de desant nu este deloc întâmplătoare. Prin prezența președintelui Vladimir Putin la această ceremonie s-a intenționat sublinierea importanței evenimentului.

Cu siguranță, partea rusă a vizat demonstrarea forței militare, în special în Regiunea Mării Negre, unde, în aceeași zi a început exercițiul naval multinațional Sea Breeze-2020.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Get it on App Store
Get it on Google Play
Estonia și Finlanda își vor integra sistemele de rachete de coastă. Golful Finlandei se închide pentru navele Rusiei dacă va fi necesar
Stealth și hipersonic. Pe USS Zumwalt, cel mai scump distrugător construit vreodată de SUA, începe din 2023 integrarea rachetelor hipersonice
Forţele Navale Bulgare vor organiza două exerciţii multinaţionale până la finalul lui 2022
SUA schimbă portavioanele în Marea Mediterană: Harry S. Truman va fi înlocuit de George H.W. Bush
Rusia modernizează vedetele de patrulare Raptor după experiența războiului cu Ucraina. Protecția și armamentul - principalele ținte
Cum peticesc rușii portavionul Amiral Kuznețov, schimbându-i centrul de greutate. Șanse infime ca nava să fie în serviciu până în 2040
Fregata Regele Ferdinand va participa la Operațiunea Irini din Mediterană. Nava de luptă, desfășurată în largul coastelor libaneze
Imagine reprezentând un submarin din clasa franceză Scorpene, al Forțelor Navale Indiene. Foto: TheWeek.in
EXCLUSIV
Are nevoie România de submarine? Eugen Niculae: Imaginați-vă că sub paiele dintr-un hambar știți că e o viperă. Intrați?
Serviciile de informaţii militare britanice: Flota rusă din Marea Neagră, slăbită de atacul asupra Sevastopolului
China răspunde SUA. Două portavioane chineze au părăsit bazele și ar putea înconjura Taiwanul în nord și sud înaintea vizitei lui Pelosi
Portavioane, nave de luptă și avioane ale SUA se apropie de Taiwan. Pelosi sfidează avertizările Chinei iar presa anunță vizita iminentă
O altă navă ucraineană a fost avariată la gurile Dunării, în urma coliziunii cu un dispozitiv exploziv
Putin anunță că racheta hipersonică Zircon va intra în dotarea Marinei ruse. Prima platformă purtătoare - fregata Amiral Gorshkov
Pericolul minelor la gurile Dunării: O navă civilă ucraineană a fost grav avariată la ieșirea de pe Canalul Bâstroe în Marea Neagră
Submarinul Delfinul, sursă foto: Blogul AAG_th, cont Twitter, imagine preluată Navy.ro
EXCLUSIV
De ce nu mai poate fi salvat submarinul Delfinul. Bateriile sunt ultima problemă pe care o are singurul submarin al României
S-a format coridorul pentru exportul cerealelor ucrainene: Turcia ar fi trimis deja o fregată în Marea Neagră
Rusia amenință cu războiul nuclear: „Z” - Simbolul rus al invaziei Ucrainei, marcat pe submarinul strategic din clasa Borey-A
Cea mai clară poză cu J-35 - noul avion stealth al Chinei în versiunea navală pentru portavioane. Asemănări ușor de sesizat cu F-35
Europa va dispune rachete anti-navă de ultimă generație pentru înlocuirea Harpoon și Exocet. Safran și Rolls-Royce s-au alăturat MBDA
Proiect real sau pe hârtie pe modelul rusesc MiG-41? China anunță că dezvoltă torpile cu propulsie nucleară ce pot lovi la 11.000 km distanță
Greu de ucis (Video). Fregata americană USS Rodney Davis, scufundată după lovituri ale F-35C și rachetelor antinavă Harpoon și Exocet
Fregata britanică HMS Portland a detectat și urmărit două submarine rusești în Marea Nordului
Turcia începe testele pe mare pentru tunul naval de 76 mm de producție indigenă
Un alt submarin nuclear rusesc a ieșit în Marea Albă pentru teste. Genelalissimus Suvorov este ultimul produs din clasa Borey-A
Noi detalii despre achiziția de submarine franceze. România intenționează să cumpere două submarine Scorpene
Contraamiralul Ciorobea explică de ce Belgorod, „submarinul rus al Apocalipsei”, ar fi ușor de lovit și scufundat în Marea Neagră
Bătrânul submarinul rusesc Alrosa a ieșit din nou în Marea Neagră. A doua serie de teste după modernizare
Rusia e nevoită să suspende proiectul „portavionului terestru” din Crimeea, din cauza războiului cu Ucraina
Sudanul închide ușa în nas Rusiei. Forțelor Navale Ruse li s-a refuzat un port la Marea Roșie
Navele de luptă rusești testează reacția României și se apropie în unele momente de zona economică exclusivă din Marea Neagră

Ştiri Recomandate

Germania împreună cu alte două state nordice cumpără 16 obuziere moderne Zuzana 2 pentru a le dona Ucrainei
Rusia răspunde cu torpila nucleară Poseidon. Serviciile occidentale au avertizat că submarinul K-329 Belgorod pregătește testarea torpilei
De ce tancurile Rusiei bat record după record la turelă aruncată în aer. Jumătate din treaba Javelin o face chiar muniția tancului
Gen. Petraeus, fost șef CIA: Forțele ruse din Ucraina și flota din Marea Neagră ar fi distruse de SUA dacă Putin va apăsa „butonul nuclear”
Zvonuri privind căderea frontului în Herson (sud) și prinderea a 25.000 de soldați ruși pe malul drept al Niprului
Interviu cu diplomatul David Steward, despre riscul tensiunilor sociale în lumea occidentală
Trompetele Kremlinului schimbă tonul. Cum au schimbat înfrângerile din Ucraina discursul propagandiștilor lui Putin - ISW
Turcia a lansat la apă prima corvetă din clasa Ada pentru Ucraina. Ankara se implică activ în reconstruirea flotei ucrianene
România și alte 8 state est-europene cer sprijin militar mai mare pentru Ucraina. Bucureștiul spune „da” aderării Ucrainei la NATO
Un al treilea avion F-16C atinge recordul istoric de 10.000 de ore de zbor
Două F-35 au reuşit să distrugă șase avioane de luptă F-15, în urma simulării unei lupte aeriene
Gen. Bălăceanu explică cum a reușit Ucraina să ajungă la 700.000 de soldați de la 200.000 la începutul invaziei
Opțiunile Turciei dacă SUA îi interzice și F-16 sunt sumbre. De ce Su-35 rusesc nu e o soluție, iar Eurofighter vine cu probleme pentru turci
Forţele Aeriene ale SUA au consemnat la sol toate aeronavele de transport C-130H: Au fost identificate fisuri la nivelul elicelor
Franța a promis că oferă Ucrainei alte 12 obuziere autopropulsate CAESAR, dar livrarea vine în urma unui ''contract suspendat'' cu Danemarca
Zelenski: Oraşul strategic Liman a fost "complet eliberat" de sub controlul forţelor ruse
Bayraktar Akinci, cea mai nouă dronă a Forțelor Aeriene Turce, a efectuat o misiune de recunoaştere deasupra Siriei
Klaus Iohannis, alături de alţi preşedinţi ai unor state membre NATO, îşi exprimă sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei
Fregata franceză Normandie a escortat submarinul rus Novorossiysk, care întâmpină posibile probleme tehnice
Industria poloneză de apărare pregăteşte producţia în serie a unui nou lansator de mine antitanc (Video)
Rolul României și pericolul unei noi recuceriri ruse a Insulei Șerpilor, prezentate Congresului SUA de experții români ai NSC
Armata rusă s-a recunoscut înfrântă și s-a retras complet din Liman. Kadîrov - un car de nervi pe generalii ruși
Erdogan avertizează: Turcia nu va ratifica cererile Suediei şi Finlandei de aderare la NATO
Forţele Armate Ucrainene au ajuns la periferia oraşului Liman (Video). Peste 5.000 de militari ruşi ar fi fost încercuiţi
Cu ce înlocuim tancurile T-55 care vor fi dezmembrate? Generalul Grecu: Nici TR-85 nu mai e o soluție pentru România
Militarii ucraineni se declară mulţumiţi de vehiculele blindate franceze VAB (Video)
Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune
Ministrul de interne al Ucrainei: Rusii au atacat unui convoi umanitar din oraşul Zaporojie cu rachete S-300
Companiile Lockheed Martin și Verizon testează un roi de drone conectate la 5G în misiuni de culegere a informațiilor
HIMARS, camuflate în pădurile Ucrainei (Video). Imagini rare din timpul luptelor cu sistemele care au schimbat soarta războiului rus
Armata rusă a căutat prin depozitele industriei de apărare noi vehicule militare. Ar fi desfășurat în Ucraina mai multe vehicule blindate K-4386 Typhoon-VDV
Din cauza mobilizării parțiale, rușii au amânat cu o lună începerea campaniei de încorporări de toamnă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro