Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marina militară indoneziană a pierdut contactul cu unul dintre submarinele sale
21 apr, 15:00
Forţele navale indoneziene au pierdut contactul cu unul dintre submarinele lor şi au cerut ajutor statelor vecine Australia şi Singapore în operaţiunea de căutare lansată, relatează miercuri Reuters şi AFP.
Submarin Indonezia KRI Nanggala-402

La bordul submarinului se află 53 de persoane. Submersibilul efectua exerciţii cu lansare de torpile la circa 60 de mile nautice în apele de la nord de insula Bali, dar după terminarea manevrelor nu a mai contactat baza aşa cum era prevăzut, transmite Agerpres.

Potrivit amiralului şef al marinei indoneziene, Julius Widjojono, contactul cu submarinul a fost pierdut miercuri în jurul orei locale 03:00 (19:00 GMT marţi). ''Cunoaştem zona, dar este foarte profundă'', a declarat acesta, adâncimea apei fiind acolo de aproximativ 700 de metri.

Submarinul KRI Nanggala-402, de producţie germană, a fost construit în anul 1978 şi a fost modernizat în anul 2012 în Coreea de Sud.

Marina militară indoneziană a avut în trecut 12 submarine de producţie sovietică, dar în prezent mai are în dotare numai cinci submarine, dintre care două germane şi trei sud-coreene.

 

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Pragmatism în înzestrarea trupelor. Spania menține în serviciu sistemele Hawk și participă la programele comune de apărarea antiaeriană
Zbigniew Rau: Dronele fabricate în Turcia vor consolida capacitate de luptă a armatei poloneze
Ministrul german de externe cere sancţiuni economice la adresa regimului de la Minsk
Aviația Flotei ruse din Marea Neagră a desfășurat exerciții de amploare, pe fondul prezenței în regiune a navelor de luptă ale NATO
Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei
Guvernul spaniol va graţia separatiştii catalani condamnaţi pentru tentativa de secesiune din 2017
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro