Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Măsuri excepționale și în unitățile de învățământ militare
14 sep, 14:56
Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, a transmis, luni, un mesaj cu ocazia începerii noului an şcolar în instituţiile de învăţământ militar, în care îşi exprimă convingerea că şi în actualul context epidemiologic se pot asigura condiţiile necesare fiecărui elev pentru a continua pe drumul formării intelectuale.

"În primul rând, vă transmit un călduros bun venit celor care aţi păşit pentru prima dată pe treptele unităţilor de învăţământ liceal şi postliceal militar şi un bine aţi revenit elevilor mai mari din aceste prestigioase instituţii de instruire. Cu toţii v-aţi câştigat dreptul de a vă pregăti în unele dintre cele mai bune şcoli din ţară, profitaţi de anvergura educativă a instituţiei în care aţi intrat. Totodată, salut revenirea cadrelor didactice, personalului didactic auxiliar, instructorilor militari şi comandanţilor la nobila lor menire a educării celor mai tineri membri ai Armatei României. Pentru toţi este foarte important să fim împreună şi să depăşim actualele provocări sanitare", spune Petrescu, într-un mesaj video.

Măsurile nu trebuie să afecteze calitatea actului educaţional în instituţiile militare"Pentru organismul militar mai mult ca oricând educaţia reprezintă o prioritate. Avem nevoie de un învăţământ integrat, suplu şi eficient în concordanţă cu nevoile unei armate moderne. Dorim dezvoltarea armonioasă a tinerilor noştri astfel încât prin ei să oferim Armatei României resursa cea mai valoroasă: militari bine instruiţi, creativi, adaptaţi şi motivaţi. În acelaşi timp, trebuie să protejăm starea de sănătate a elevilor şi profesorilor noştri. Aceasta şi adaptarea unităţilor de învăţământ pentru asigurarea unui proces educaţional de calitate, chiar în condiţii de pandemie, sunt priorităţile noastre. Respectând măsurile igienico-sanitare, asigurând prezenta personalului medico-sanitar, testând atunci când este cazul, fiind pregătiţi să intervenim rapid la semnalarea unor cazuri de infectare, protejând permanent cadrele didactice şi personalul care prezintă comorbidităţi, adaptând continuu actul educaţional online sau în sala de clasă, îmbunătăţind logistica învăţământului sunt convins că putem să asigurăm condiţiile necesare fiecărui elev militar pentru a continua pe drumul formării intelectuale", arată şeful SMAp.

El precizează că SMAp rămâne deschis propunerilor venite din partea cadrelor didactice şi a instructorilor militari şi va direcţiona resursele aflate la dispoziţie pentru modernizarea unităţilor de învăţământ militar.

Citește și: Generalul Petrescu: România contează pe NATO. Șeful SMAp salută prezența detașamentului canadian și zborurile bombardierelor B-52

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro