Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Medic militar: Să nu vă imaginați că în curtea spitalului din Suceava sunt mii de militari înarmați
10 apr, 14:21
Căpitan medic Mihai Alexandru  Marginean , specialist ATI, detașat în prima linie la Spitalul Județean Suceava, a acordat un interviu Ministerului Apărării.
Sursă foto: MApN

Medicul militar, care este anestezist, a vorbit și despre acuzele potrivit cărora Armata a impus un regim draconic după ce a preluat conducerea Spitalului Județean din Suceava, focar al COVID-19.

Căpitan-medic Mihai Alexandru Marginean a explicat cum stau lucrurile la Suceva, dând asigurări că noua conducere militară nu face decât să ia măsurile necesare pentru a salva situația de la Suceava, unde este o luptă contracronometru pentru salvarea vieților.

Să nu își închipuie cineva că în curtea spitalului se află 10.000 de militari cu arme automate, că mărșăluiesc militarii cântând „Treceți batalioane Române” sau că în timp ce îți faci activitatea pe secție cineva te supraveghează cu luneta. Nici vorbă!

De fapt, toți militarii sunt o mână de oameni. Eu i-am cunoscut prima oară pe cei care au fost însărcinați să preia conducerea. 

Oamenii aceștia care puteau să stea acasă cu familiile lor și să se uite la televizor despre ce se întâmplă la Suceava, au fost chemați aici. Ei puteau să refuze, sunt convins de acest lucru, dar nu au făcut-o”, a precizat medicul militar, care se află în prima linie la Spitalul Județean Suceava.

 

Conducerea militară depune eforturi uriașe să restabilească ordinea

 

Acesta a continuat și a explicat faptul că noua conducere militară este foarte implicată, cu toate că are putere de decizie de doar câteva zile iar situația este cu adevărat critică la Suceva.

„Nu i-am cunoscut înainte, dar mi s-a părut că pun problema foarte corect, mi s-au părut oameni extrem de implicați care suferă alături de noi. Dar în primele momente dezordinea a fost atât de mare încât și ei au fost copleșiți. Să nu vă închipuiți că au avut la dispoziție totul. Nu au avut. Au încercat să improvizeze acolo unde lucrurile nu au funcționat cum trebuie și au învățat pe parcurs. Acest parcurs este de câteva zile. Ei sunt aici de foarte puțin timp”.

 

Armata a venit să ajute

 

„Cred că oamenii s-au speriat puțin. S-au gândit că Armata le va modifica într-un fel modul de lucru și le va influența activitatea profesională. Dar să nu aveți niciun dubiu că ei, această mână de oameni, medici militari, au venit aici să ajute”, e de părere medicul militar Mihai Alexandru Marginean.

Acesta a ținut să transmită un mesaj cetățenilor și celor implicați în lupta împotriva COVID-19.

„Suntem în suferința aceasta împreună. Le înțeleg suferința, și noi suferim alături de ei, dar împreună, cred că vom reuși să trecem peste asta. Nu vă pierdeți speranța și luptați-vă și voi cu ce aveți la dipoziție. Dacă tot ce puteți face e să rămâneți în casă, faceți asta. Dacă puteți să îi ajutați pe colegii voștri medici, asistenți, personal auxiliar din spital, faceţi-o cum puteți. Dacă sunteți pacienți, rezistați. Împreună vom reuși până la urmă să învingem”, a conchis anestezistul militar.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă reacționează după ce Armata a fost acuzată că a transformat spitalul Suceava într-o 'cazarmă'

Ştiri Recomandate

Sistemele de rachete antiaeriene ruseşti Pantsir-S1 s-au dovedit a fi inutile, atât în Siria, cât şi în Libia (Foto/Video)
Forţele Aeriene ale țărilor membre NATO au efectuat în 2019 un număr de 290 de misiuni de interceptare a unor avioane rusești
Pandemia COVID-19 | O echipă de 15 specialişti din Ministerul Apărării Naţionale vor efectua o misiune în SUA
Ministrul chinez de externe: China şi Statele Unite sunt ''în pragul unui nou Război Rece''
Două submarine ruseşti au efectuat lansări de torpile în Marea Neagră
Kim Jong Un: Coreea de Nord îşi va întări capacitatea de "descurajare nucleară"
EXCLUSIV
Camioanele Iveco pentru Armată, produse în România? Îngrijorările industriei: Riscăm să fim puși în fața faptului împlinit
Retragerea SUA din Tratatul „Cer Deschis”. Dan Dungaciu: Perdanți sunt în primul rând europenii, nu Federația Rusă