Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mike Pompeo: SUA îl vor sprijini în continuare pe liderul opoziţiei venezuelene
21 ian, 09:23
SUA vor acţiona în continuare pentru a-l sprijini pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido, a declarat luni secretarul de stat american Mike Pompeo, după ce s-a întâlnit cu Guaido pe marginea unei conferinţe regionale de la Bogota, relatează Reuters.

Statul sud-american, care suferă un colaps economic sub conducerea preşedintelui Nicolas Maduro, este unul eşuat, a spus Pompeo.

Juan Guaido, recunoscut preşedinte legitim al Venezuelei de peste 50 de ţări, printre care şi SUA, a sfidat un ordin judecătoresc pentru a călători în Columbia.

,,Mă aştept, cu siguranţă, la noi acţiuni ale SUA pentru a continua să-l sprijine pe preşedintele Guaido şi poporul venezuelean", le-a spus Pompeo jurnaliştilor.

,,Nu discutăm despre sancţiuni speciale dar toată lumea se poate aştepta, în mod cert, că SUA nu a terminat", a adăugat Pompeo.

Juan Guaido va călători acum la Davos, în Elveţia, pentru a participa la Forumul economic mondial.

"Vom avea întâlniri importante în Europa, în Uniunea Europeană şi la Davos. Există forţe irepresibile, precum cele care caută democraţia", le-a spus Guaido jurnaliştilor.

Guaido nu a confirmat dacă se va întâlni sau nu cu preşedintele SUA la Davos.

Călătoria sa ar urma să contribuie la atragerea atenţiei către Juan Guaido, în contextul în care blocajul politic din Venezuela continuă, iar activitatea parlamentului este tot mai afectată de violenţă, comentează Reuters.

Există totuşi puţine şanse ca turneul lui Guaido să ducă la deblocarea situaţiei din Venezuela, în condiţiile în care armata continuă să rămână alături de Partidul Socialist, iar Maduro a dat dovadă de rezistenţă la sancţiunile americane.

Columbia şi SUA îl acuză pe Maduro că oferă refugiu unor grupuri armate precum gherila marxistă columbiană ELN şi că are legături cu toată lumea, de la traficanţii de droguri şi până la Hezbollah.

Nicolas Maduro l-a catalogat pe Juan Guaido drept o marionetă a SUA şi a spus că americanii vor să invadeze Venezuela.

,,Maduro conduce acum o operaţiune care seamănă mai mult cu un cartel decât cu orice altceva ar putea descrie cineva. Asta nu este bine pentru Venezuela, nu este bine pentru ţările din jurul Venezuelei", a spus Pompeo.

Ştiri Recomandate

Inginerii militari sprijină medicii în efortul de a combate COVID-19
Trustul de presă al MApN: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât COVID-19
Ucraina a doborât o dronă rusească în regiunea Donețk
Peste 100 de mercenarii ruși din Grupul Wagner ar fi fost uciși în Libia
Președintele Iohannis va decreta prelungirea stării de urgență în România
Militarii români, competiție de tragere cu arma de asalt M4, alături de soldații US Army
Un avion cargo ce transporta muniție trupelor lui Haftar, doborât în Libia
Iordania a fost acuzată la ONU că a vândut drone forțelor mareșalui Khalifa Haftar